Прімера. 8-й тур
29 вересня. Барселона. “Олімпійський”
“Барселона” 22:00 “Севілья”
Арбітр: Мігель Ортіс Аріас
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Барселона”

“Барселона” показувала сильний футбол одразу після вересневої міжнародної паузи, коли виграла двічі по 5:0, але далі у неї дала збій оборона. Тиждень тому з “Сельтою” атака її підстрахувала (3:2), а ось на полі “Мальорки” не вийшло (2:2).

Тер Штеген та Араухо – лідери оборони “Барси” – підвели її на “Сон Моїш”. До цього з “Кельтами” відверто лажали Крістенсен та Маркос Алонсо. Виходить, не в кадрах справа? У розстановці?

Хаві обов’язково спробує виправити поломку, але на це піде час. Поки що ж “Барсі” залишається сподіватися на атаку, де Фелікс і Левандовський на двох забили 9 голів, а ще на рідні стіни. Команда переїхала на “Монжуїк” через реконструкцію “Камп Ноу”, але магія збереглася – усі 4 домашні матчі “Барса” виграла із загальним рахунком 15:2.

“Севілья”

Якщо “Барса” на тижні помітно накульгувала, то “Севілья” навпаки провела найкращий матч у сезоні, втоптавши в газон “Альмерію” (5:1).

Це лише друга перемога “Нервіона” з літа – перша була над “Лас-Пальмасом” (1:0). Ще дві гри команда Хосе Луїса Менділібара звела внічию, три – програла. З них на виїзді вистояти вийшло лише у Памплоні (0:0). М’яко кажучи, цифри не вражають, але є важливий нюанс – “Севілья” постійно додає.

Це стосується результатів (місяць без поразок), але ще важливіше – якості футболу. З “Альмерією” нарешті прорізалася реалізація – пішли голи від Ен-Несірі та Сусо. Раніше перехід Рамоса стабілізував центр захисту; Лукебакьо взяв на себе дриблінг та загострення на рівному місці. “Севілья” ще не на піку форми, але впевнено до нього наближається.

“Барселона” – “Севілья”: статистика особистих зустрічей

А ось це серйозний удар по “Нервіону” – він не перемагав “Барсу” у Ла Лізі з 2015 року! 17 матчів уже пройшло з тих пір!

Минулий сезон у цьому плані взагалі не здивував – що вдома, що на виїзді каталонці тріумфували з рахунком 3:0.

Орієнтовні склади

У “Барселони” поза грою залишаються хавбеки Педрі та Френкі де Йонг. Ще півроку тому це була б катастрофа, але зараз на підміні є Ґюндоган.

У “Севільї” у стрій повертається лівий бек Маркос Акунья. Втрати Тангі Ньянзу та Маркао у світлі приїзду Рамоса можна і втратами не вважати зовсім.

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Крістенсен, Бальде – Гаві, Ромеу, Гюндоган – Рафінья, Левандовський, Жоау Фелікс

“Севілья”: Нюланд – Навас, Баде, Рамос, Акунья – Фернандо, Ракитич – Лукебакьо, Ламела, Сусо – Ен-Несірі