Півзахисник Буковини поділився враженнями від матчу з Поділлям

Артем Цурупін приєднався до «Буковини» перед початком сезону 2022/23 і за цей період став незамінним елементом «жовто-чорного» механізму в центрі поля. Досвідчений півзахисник, який за свою професійну кар’єру провів більше 180-ти матчів, своїми діями помітно виділявся на полі і у попередньому матчі «Буковини», в якому «жовто-чорні» зіграли внічию на виїзді з «Поділлям».

В інтерв’ю клубній пресслужбі Цурупін розповів про нічийний поєдинок з «Поділлям», а також поділився думками про подальші перспективи «Буковини» та очікуваннями від наступного матчу.

– Виїзна нічия з Поділлям – позитивний результат для команди?

– Гадаю, що так. Було важко, адже «Поділля» – хороша команда з якісним підбором гравців як для Першої ліги. Зважаючи на те, що це наші перші очки на виїзді у цьому сезоні, результат можна вважати позитивним.

– Швидкий пропущений м’яч змусив внести серйозні корективи у гру команди?

– Зазначу, що пропущений гол став наслідком моєї помилки. Але швидкий м’яч нас не надломив і нічого не змінив у нашій грі. Ми продовжували демонструвати свій футбол, намагалися активно йти вперед та нав’язувати супернику свою гру. Вже тільки після того, як зрівняли рахунок, трохи відійшли назад і старалися діяти на контратаках.

– Було відчуття, що ти на полі був усюди: встигав практично на кожен ігровий епізод, також зробив багато перехоплень та відборів. В чому секрет такої потужної гри в центрі поля?

– Ніякого секрету немає, просто намагаюсь старанно та самовіддано виконувати свою роботу, щоб приносити максимальну користь команді.

– На початку другого тайму Буковині вдалося досить швидко зрівняти рахунок. Що команді у перерві сказав головний тренер Андрій Мельничук?

– У перерві головний тренер попросив нас продовжувати нав’язувати свою гру, а також активніше переводити м’яч на чужу половину поля. Практично одразу після поновлення матчу це принесло свої результати. Ми змусили гравців «Поділля» помилитися в обороні, внаслідок чого зрівняли рахунок.

– Чимало скептиків перед стартом сезону прогнозували «Буковині» боротьбу за місця у другій половині таблиці, але перше коло першого етапу команда завершила з відставанням в один заліковий бал від третьої позиції. Як гадаєш, «Буковині» під силу продовжити позитивну тенденцію та вийти у «чемпіонську групу»?

– Буду відвертим: після не надто вдалого старту в мене також інколи з’являлися скептичні думки. Але завдяки самовідданій праці кожного футболіста на тренуваннях, чудовій атмосфері в колективі та роботі нашого тренерського штабу ми досягли цього результату. Командна робота приносить свої плоди. З приводу виходу «Буковини» у топ-5 не хочу давати зараз якісь прогнози. Можете не сумніватися – у кожному матчі ми будемо викладатися на повну, щоб здобувати позитивний для команди результат. Вже по завершенні другого кола стане відомо, в якій групі ми опинимося.

– Попереду матч із «Нивою» на виїзді. Які очікування від поєдинку?

– Очікуємо на дуже важкий поєдинок. «Нива» – непростий суперник, який потужно грає в рідних стінах. Ця команда в минулому сезоні виступала в «чемпіонській групі», тому, думаю, вони прагнуть повторити це досягнення і у поточній кампанії. Очікуємо на складний матч, але, звичайно, зробимо все для того, щоб здобути в Тернополі залікові бали.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами bukfc.com