Журналіст та коментатор Віктор Вацко у програмі «Вацко LIVE» розкритикував арбітрів, яку судили гру «Динамо» – «Ворскла».

«На минулому тижні комітет арбітрів УАФ вийшов у публічний простір, пояснюючи резонансні рішення арбітрів у матчах 7-го туру, це сталося у середу. А в понеділок було зіграно заключний матч 7-го туру УПЛ «Динамо» – «Ворскла». Матч у якому було аж 2 резонансних моменти, але їх головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі чомусь проігнорував. Головним арбітром був – Ярослав Козик, арбітром ВАР – Максим Козиряцький.

1-й момент – груба гра захисника «Ворскли» Сантани, який високопіднятою ногою влучив у голову Ваната. У 1-му турі в схожій ситуації Козиряцький вилучив динамівця Попова, який не дістав ногою до голови гравця «Минаю». А зараз Козиряцький як ВАР-арбітр прийняв рішення Козика обмежитись жовтою карткою для гравця «Ворскли». При тому що Сантана бачить свого суперника, при тому що м’яч перебуває високо у повітрі і Ванат грає головою, а Сантана акцентовано грає високопіднятою ногою в голову суперника. Чому це не червона – незрозуміло? Де послідовність у рішеннях Козиряцького – незрозуміло?

Але потім був епізод із грою рукою Ярмоленка у власному штрафному майданчику після подачі «Ворсклою» кутового. М’яч довго летить, рука Ярмоленка відведена вбік, збільшує об’єм тіла. Ми бачили дуже багато пенальті у схожих ситуаціях. А тут… Вони навіть толком той момент не дивилися, по моєму. 100% пенальті на користь «Ворскли» не було призначено навіть при роботі ВАР.

Найбільше мені «Ворскла» сподобалась у цій ситуації. Висловили таке справедливе обурення стосовно непризначеного пенальті: відео, пост в Інстаграмі одразу після матчу. А вже в середу заходжу на Інстаграм «Ворскли» і вже нічого з цієї історії не залишилось. Повитирали! Ось так клуб повинен відстоювати свої інтереси!».