Кубок України. 1/8 фіналу
Рівне. Стадіон “Авангард”
Арбітр у полі — Ігор Пасхал (Херсон)
“Верес” 17:00 “Шахтар”
Відеотрансляція — YouTube

“Верес”

Попри слабкий результат в УПЛ, рівняни наразі мають можливість проявити себе в Кубку України. Цього разу вони почали шлях у турнірі з 4-го попереднього етапу. Тоді “Верес” їздив у гості до кам’янецького “Епіцентру” та переміг 1:3. Причому інтригу було остаточно знято в компенсований час другого тайму, коли Владислав Шарай забив третій гол на 90+5 хвилині.

У 1/8 фіналу “вовкам” випав донецький “Шахтар”. В чемпіонаті вони вже грали між собою (нічия 1:1), і той результат Сергій Лавриненко назвав справедливим. Завтрашній поєдинок покаже, чи зможе “Верес” все ж перемогти та вчетверте в історії пройти до чвертьфіналу. Однак є невеликий нюанс — пряма трансляція буде доступна виключно на клубному YouTube-каналі за платною підпискою. Таким чином рівняни збираються монетизувати свій контент з урахуванням умовно закритого стадіону та безкоштовної трансляції матчів УПЛ. Так само вчинив і “Чорноморець”, який грає кубковий матч у середу. Наскільки ця ідея буде успішною — покаже час.

Орієнтовний склад “Вереса”: Паст, Гакман, Вовченко, Курко, Шевченко, С. Шарай, Кучеров, Кучеренко, Яго, Шестаков, В. Шарай

“Шахтар”

“Шахтар” наразі лідирує в чемпіонаті та починає шлях у Кубку України. Проте команда Патріка ван Леувена підходить до виїзду до Рівного не з найкращим настроєм. Воно й зрозуміло, адже поразка від “Порту” в Лізі Чемпіонів (1:3) і нічия з “Рухом” (1:1) не додають позитиву. Ба більше, головний тренер не став стримувати емоції після останнього матчу в УПЛ і розкритикував суддівство.

Попередній матч із “Вересом” мав негативну конотацію для “гірників” саме через суддівство — Олександр Шандор вилучив з поля Артема Бондаренка після скандального голу Матвієнка. Сподіваємося, у завтрашньому матчі робота рефері не викличе зайвих питань.

Орієнтовний склад “Шахтаря”: Різник, Гочолеішвілі, Козик, Міроші, Азаров, Степаненко, Судаков, Зубков, Бондаренко, Криськів, Сікан

“Верес”-”Шахтар”. Статистика особистих зустрічей

В рамках Кубка України ці команди зустрічалися лише раз. В сезоні 2017/18 вони зустрілися у чвертьфіналі й переможцем тоді вийшов “Шахтар” — 4:0.

“Верес”-”Шахтар”. Турнірне становище команд

Рівняни гратимуть уже другий матч у цьому розіграші Кубка України — у четвертому попередньому етапі вони легко переграли кам’янецький “Епіцентр”. Для “Шахтаря” стадія 1/8 фіналу стане стартовою.