Неофіційний власник СК Дніпро-1 Ігор Коломойський залишається у СІЗО. Суд відхилив клопотання захисту щодо зміни запобіжного заходу одіозному олігарху.

Засідання Київського апеляційного суду у справі неофіційного власника СК Дніпро-1, колишнього кінцевого бенефіціарного власника ПАТ КБ «ПриватБанк» та ексвласника Дніпра Ігоря Коломойського від 25 вересня, завершено.

Суд не задовольнив апеляцію на арешт олігарха та залишив без змін запобіжний захід: тримання під вартою та заставу в розмірі 3,89 мільярдів гривень.

Сьогодні на засіданні в Коломойського була потужна медіа підтримка. Поклопотати за мільярдера прийшли зокрема працівники 1+1 Media: коментатор Ігор Циганик, популярна телеведуча Наталія Мосійчук, шоумен Юрій Горбунов та інші.

Олігарху Ігорю Коломойському вже оголосили декілька підозр: щодо заволодіння 9,2 мільярдами гривень «ПриватБанку» та щодо легалізації коштів, частина з яких перераховувалася на ТОВ «ФК Дніпро».

2 вересня мільярдера відправили до СІЗО на два місяці.
Встановлено, що впродовж 2013-2020 років Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.