Головний тренер “Шахтаря” U19 Олексій Бєлік прокоментував перемогу своєї команди над “Рухом” U19 (2:0) та вихід на перше місце в турнірній таблиці юнацького чемпіонату.

– Як оціните гру?

– Ми дуже добре почали перший тайм та скористалися своїми гольовими моментами, що в майбутньому дозволило більшу частину часу контролювати м’яч і керувати темпом гри то прискорюючи, то заспокоюючи його. Хлопці розуміли важливість цього матчу та діяли дисципліновано, виконуючи всі мої вказівки. Тільки завдяки дисципліні й характеру ми знаходимось на першому місці в чемпіонаті.

– Що можна вважати запорукою перемоги над лідером чемпіонату?

– Запорука перемоги – наша індивідуальна, командна майстерність та те, як хлопці мислять на футбольному полі. Передусім ми не підлаштовувалися під гру суперника, а відштовхувалися від власних дій. Важливо, щоб хлопці отримували задоволення від гри – це основне і головне завдання в моїй роботі. У матчі я відчував бажання хлопців перемогти.

– Який момент в матчі був ключовим?

– Як я раніше говорив, ключовим моментом матчу було те, що хлопці показали “шахтарський” характер у другому таймі. Попри втому після матчу з “Порту” і відсутність часу на відновлення наші хлопці впоралися із навантаженням та продемонстрували якісний футбол.