Прімера. 6-й тур
24 вересня. Мадрид. “Сівітас Метрополітано”
“Атлетіко” 22:00 “Реал Мадрид”
Арбітр: Хав’єр Альберола Рохас
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Атлетіко”

“Атлетіко” переміг “Райо Вальєкано” 7:0, потім програв “Валенсії” 0:3, після чого пропустив від голкіпера “Лаціо” Івана Проведєля (1:1). Ви бачите тут логіку? Її немає.

Команда Дієго Сімеоне втратила свої навички оборони, і тепер її штормить щотижня. Ніхто не знає, як “Матрацники” зіграють у конкретному матчі. На папері Грізманн вміє атакувати, Коке – вести гру, а Аспілікуета – захищатися. На практиці ж Антуан провалив 80% матчів, Коке довго лікується, а Аспі не має позиції.

В окремому дербі все це може компенсувати бажання, порив – ймовірно, на це і поставить Сімеоне. Також допоможуть домашні трибуни, перед якими “Атлетіко” програв лише 1 матч із 14 у 2023 році. При цьому клас, впевненість на боці “Реала”.

“Реал”

Воно й не дивно – у “Вершкових” 6 перемог у 6 матчах на старті нового сезону. Їхній лідер Джуд Беллінгем забив 6 голів.

Навіть якщо “Реал” грає невиразно, а таке трапляється постійно після травми Вінісіуса, він перемагає. Настирність, тиск – так, це є, але також присутнє величезне везіння. Взяти хоча б ЛЧ – поки “Атлетіко” пропускав від воротаря, “Реал” забивав після зручного відскоку в останній атаці.

Блиск “Вершкових” у дербі безпосередньо залежить від готовності Вінісіуса – тільки з ним ця команда може сяяти. Без бразильця “Реал” тиснутиме, сушитиме, страждатиме і цілком може виграти, але без блиску та естетики. Вальверде, Чуамені, Камавінга і навіть Беллінгем – новий півзахист Мадрида – цього не вміють. Вони не творці, а швидше бійці – за іронією долі це саме той типаж, який вже багато років марно шукає на ринку Сімеоне.

“Атлетіко” – “Реал”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону “Реал” переміг “Атлетіко” на його полі 2:1, але вдома зіграв унічию 1:1. Також “Вершкові” лише у додатковий час дотиснули “Матрацників” у Кубку короля – 3:1.

При цьому остання перемога “Атлетіко” над сусідами ще дуже свіжа у пам’яті – у травні 2022-го вони тріумфували 1:0 завдяки голу Янніка Карраско.

Орієнтовні склади

У “Реала” повертається до заявки Вінісіус, але його ступінь готовності невідомий. При цьому Куртуа, Мілітао та Карвахаль ще лікуються. У “Атлетіко” з групою тренуються Депай та Коке, а ось де Пауль, Лемар та Рейнілду на поле вийти не можуть.

“Атлетіко”: Облак – Аспілікуета, Савич, Хіменес – Моліна, Сауль, Коке, Льоренте, Самуел Ліно – Грізманн, Мората

“Реал”: Кепа – Васкес, Рюдігер, Алаба, Фран Гарсія – Вальверде, Чуамені, Кроос – Беллінгем – Хоселу, Родріго