Англійська Прем’єр-ліга. 6-й тур.
24 вересня. 16:00. Лондон. “Стемфорд Брідж”
Головний суддя: Джарред Джиллетт (Англія)
Трансляція: Setanta Sports OTT

“Челсі”

Проблеми лондонського колективу перед чужими воротами обговорюють всі: від вболівальників до журналістів і навіть до самого головного тренера “Челсі” Маурісіо Почеттіно. Аргентинський спеціаліст на своїй прес-конференції поскаржився саме на завершення моментів. Він навіть уточнив, що за показниками створених шансів його команда входить в топ-4 АПЛ цього сезону, але якщо ми говоримо про завершення, то “сині” вже у нижній четвірці.

Дійсно, ігрова криза “синіх” здається особливо важкою у контексті їхніх результатів. Втім у деяких матчах підопічні Почеттіно точно заслуговували більшого. З іншого боку, якщо проблеми з реалізацією не вирішаться, то на що лондонці взагалі можуть розраховувати?

Наразі на їхньому рахунку 2 нічиї, 2 поразки та 1 перемога. Слід відзначити, що єдина перемога сталась у матчі проти головного аутсайдера сезону “Лутона”, тому навіть не всі хочуть враховувати той матч при обговоренні форми “Челсі”.

На минулому тижні у матчі проти “Борнмута” вперше у цьому сезоні Михайло Мудрик з’явився на поле з перших хвилин. Українець провів непоганий перший тайм, але розчинився у дебюті другої половини зустрічі. Чи вистачить непоганого першого тайму для того, щоб Почеттіно знову поставив Михайла до стартового складу? Дізнаємось вже зовсім скоро.

“Астон Вілла”

Підопічні Унаї Емері явно в пошуку своєї минулосезонної форми, коли після приході іспанського спеціаліста команда не соромилась відбирати очки у всіх грандів та буквально катком проїжджалась по деяким суперникам з середини турнірної таблиці.

На початку цього сезону в активі “вілланів” перемоги над “Крістал Пелас”, “Бернлі” та “Евертоном”. Проте беззубі поразки проти “Ліверпуля” і “Ньюкасла” все ще у пам’яті. Можливо, “Вілла” підходила б до виїзду на “Стемфорд Брідж” у кращому настрої, якби у четвер їм вдалось обіграти варшавську “Легію”. У рамках першого туру групового етапу вони поїхали до Польщі, де Емері вирішив виставити напівосновний склад. Як виявилось, напівоснова протистояння проти поляків не потягнула і бірмінгемці програли з рахунком 3:2.

Наразі “віллани” займають 7-ме місце в турнірній таблиці АПЛ. Вони усвідомлюють всі ігрові проблеми свого суперника, а після невдачі у Варшаві їхнє бажання перемогти тільки виросло.

Особисті зустрічі

01.04.23 КАЛ “Челсі” — “Астон Вілла” 0:2

11.12.22 КТМ “Челсі” — “Астон Вілла” 0:1

16.10.22 АПЛ “Астон Вілла” — “Челсі” 0:2

26.12.21 АПЛ “Астон Вілла” — “Челсі” 1:3

22.09.21 КАЛ “Челсі” — “Астон Вілла” 1:1

Цифри та факти

  • В останніх 6 матчах “Астон Вілли” в рамках Прем’єр-Ліги проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Челсі” виграв 13 з останніх 17 матчів проти “Астон Вілли” у рамках Прем’єр-Ліги;
  • В останніх 3 матчах між “Челсі” та “Астон Віллою” на “Стемфорд Брідж” в усіх турнірах проходила ставка ТМ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Про травми “Челсі” можна писати цілі пригодницькі романи. З тижня в тиждень майже нічого не змінюється. Травмовані Ріс Джеймс, Крістофер Нкунку, Уеслі Фофана, Армандо Броя, Маркус Беттінеллі, Карні Чуквуемека та Ромео Лавія. Їх на матч проти “вілланів” чекати не варто. Повторне пошкодження під час відновлення отримав Бенуа Бадіашиль, тому його повернення переноситься на інший термін. Трево Чалоба все ще з пошкодженням і зіграти не зможе.

Під питанням участь у матчі Мойзеса Кайседо, який, за словами Почеттіно, на цьому тижні тренувався індивідуально, а не в загальній групі. Також незрозуміло, чи зможуть допомогти команді Марк Кукурелья, у якого був грип, а також Ноні Мадуеке, у якого було незначне пошкодження.

У “Астон Вілли” також лазарет не пустує. Як і раніше, травмовані Еміліано Буендіа та Тайрон Мінґс. Також не встиг залікувати своє пошкодження Дієґо Карлос, а з приводу Бертрана Траоре є сумніви, він також лиш нещодавно повернувся до тренувань у загальній групі.

“Челсі”, 4-2-3-1: Санчез — Ґюсто, Дісасі, Сілва, Чілуелл — Уґочукву, Ґаллахер — Стерлінг, Фернандес, Мудрик — Джексон

“Астон Вілла”, 4-2-3-1: Мартінес — Кеш, Конса, Торрес, Дінь — Камара, Луїз — Діабі, Макґінн, Бейлі — Уоткінс