Микита Каменюкаподілився своїми враженнями про вчорашній поєдинок луганчан у 1-му турі групового раунду Ліги конференцій 2023/24 з бельгійським “Гентом”.

– У матчі проти “Гента” було обрано правильну тактику, – вважає Каменюка. – Луганчани співставляли свої сильні якості та сильні якості бельгійської команди. Зрозуміло, хотілося б, щоб у цьому поєдинку “Зоря” виграла, але навіть одне очко, зароблене напередодні на “Люблін Арені”, у подальшому може виявитися для неї на вагу золота. Принаймні я на це дуже сподіваюся. Якщо ж аналізувати вчорашній матч, то луганці грали цілісно. Видно тренерську руку Валерія Кривенцова, який ставить гру та намагається налагодити зв’язки. Особисто мені це більше імпонує, ніж те, що було до нього.

– Що скажете про воротаря “Зорі” Микиту Турбаєвського?

– У нього, як у молодого хлопця, є багато як плюсів, так і мінусів. Я знаю, що в минулих іграх він не раз рятував команду, але траплялося, що й припускався ляпів. Знову ж таки – все це молодість. А молодості, як відомо, властива нестабільність. І до цього всі мають бути готові. Цьогорічна “Зоря” – команда, яка складається здебільшого з молодих футболістів, вона тільки будується. Потрібен час.

– Як оцінюєте придбання в особі панамського нападаючого Герреро?

– У кожному матчі він має гольові моменти, і це плюс. Адже є такі нападники, які грають-грають, а знайти шанс взяття воріт так і не можуть. А якщо у Герреро вони є – значить, він правильно розташовується. Гра панамця мені імпонує. З наявних у розпорядженні тренерського штабу футболістів він – найсильніший у “Зорі”. Йому лише залишається забивати голи, що він і робить. Зрозуміло, що цей легіонер може забивати й більше, але… Маємо те, що маємо. Як би там не було, Герреро вважаю хорошим придбанням.