Ліга Європи
Група E, перший тур
21 вересня, 19:45. “Райфайзен Арена” (Лінц)
Головний арбітр: Марко Ді Белло
Пряма трансляція: Megogo Футбол 1

ЛАСК (Лінц, Австрія)

У минулому сезоні чемпіонату Австрії “чорно-білі” здобули бронзу, завдяки чому змогли взяти участь у єврокубках. Стартували вони відразу з четвертого раунду кваліфікації Ліги Європи. У суперниках був чемпіон Боснії і Герцеговини “Зрінські”. Долю протистояння вирішила загальна перевага всього в один м’яч (2:1, 1:1).

Чемпіонат команда почала не найкращим чином. У перших чотирьох турах була здобута лише одна перемога. Наразі в активі ЛАСК 14 очок за сім турів. “Чорно-білі” перебувають на сьомому місці у турнірній таблиці. До першого “Зальцбурга” відрив складає п’ять залікових пунктів. Але це не дивно. “Бики” – сучасний гегемон австрійського футболу.

Кадри господарів

Максим Таловєров не починав сезон разом із командою. У його активі поки немає навіть і 30 зіграних хвилин за ЛАСК. До прикладу, у минулому матчі він з’явився на полі на 85 хвилині. Щодо травмованих, то в “чорно-білих” їх троє: Тауі, Анзельм, Візінгер і Пінтор.

“Ліверпуль” (Ліверпуль, Англія)

“Мерсісайдці” проведуть поточний сезон на перевихованні у Лізі Європи. Будьмо відвертими: Клопп матиме змогу перевірити у цих поєдинках найближчий резерв. І нехай всі вважають “Ліверпуль” головним претендентом на титул, однак в пріоритеті однозначно АПЛ. Там команда не може собі дозволити вдруге поспіль опинитися за першою четвіркою.

Поки результати запевняють, що команда Клоппа стає на шлях виправлення. У стартових п’яти турах АПЛ “Ліверпуль” набрав 13 залікових пунктів з 15 можливих. Більше в чемпіонаті має лише невгамовний “Манчестер Сіті”. Єдина втрата очок була зафіксована ще у першому турі проти “Челсі”. З того моменту “мерсісайдці” трохи звикли до новачків та почали самі всім керувати на полі. Однак в обороні та ж проблема. За чотири поєдинки “Ліверпулю” не забила лише “Астон Вілла”.

Кадри гостей

Попередній матч пропускали два гравці: Александер-Арнольд та Тьяго. Трент травмувався перед паузою на міжнародні поєдинки збірних, а іспанець в лазареті з минулого сезону. Не зіграють вони і сьогодні.

Останні п’ять матчів ЛАСК та Ліверпуля
Останні п’ять зустрічей господарів

16.09. А. Клагенфурт – ЛАСК 1:3 (Австрійська Бундесліга)
06.09. ЛАСК – Чеське Будейовіце 5:4 (ТМ)
03.09. ЛАСК – Аустрія Лустенау 2:0 (Австрійська Бундесліга)
31.08. Зрінські – ЛАСК 1:1 (Ліга Європи)
27.08. ЛАСК – Аустрія Відень 2:0 (Австрійська Бундесліга)

Останні п’ять зустрічей гостей

16.09. Вулвергемптон – Ліверпуль 1:3 (АПЛ)
03.09. Ліверпуль – Астон Вілла 3:0 (АПЛ)
27.08. Ньюкасл – Ліверпуль 1:2 (АПЛ)
19.08. Ліверпуль – Борнмут 3:1 (АПЛ)
13.08. Челсі – Ліверпуль 1:1 (АПЛ)

Особисті зустрічі між суперниками

Це перший очний поєдинок між командами в історії. До цього вони не перетиналися.