20 вересня відбулася зустріч представників клубів УПЛ, якої не було вже понад 10 років, повідомляє KDK.

На ній були представлені 9 клубів: «Динамо» (Ігор Суркіс), «Дніпро-1» (В’ячеслав Фрідман), «Зоря» (Євген Геллер), «Полісся» (Геннадій Буткевич), «Кривбас» (Костянтин Караманіц), «Чорноморець» (Володимир Генінсон), «Верес» (Іван Надєїн), «Колос» (Андрій Засуха) та ЛНЗ (Дмитро Кравченко).

Play Video
Інші представники не були принципово проти, але не змогли прийти через різні причини.

Зустріч відбулася в закритому заміському клубі під Києвом, пройшла у неформальному форматі та тривала майже 4 години.

Основною темою стало суддівство. Власники і представники клубів ділились своїми ідеями, як покращити ситуацію – звучали пропозиції назначати арбітрів публічним жеребкуванням, відкрити оцінки суддям і вести рейтинг, змусити їх коментувати свої рішення, вимагати від УАФ не продовжувати контракт з Лучано Лучі, який закінчується цього жовтня, і навіть щосезону проводити всіх арбітрів через детектор брехні.

Але клуби не можуть втілити ці ідеї, бо комітет арбітрів – це складова УАФ. Клуби збираються сформувати свої вимоги і тиснути на УАФ. Була навіть ідея спробувати забрати комітет арбітрів під юрисдикцію УПЛ, хоча це навряд можливо.

Обговорили також проблему телепулу. «Динамо», «Дніпро-1» та «Зоря», на словах, за телепул і навіть не проти підписати декларацію про намір приєднатися до єдиного пакета телеправ. Але продовжують висувати умову безплатного доступу, принаймні до завершення війни.

Ще одна ідея – звернутись до УЄФА, щоб вона передала українським клубам платежі солідарності, які мали отримати російські команди. А це близько 10 мільйонів євро.

Представники всіх клубів домовились оформити більш конкретний список ідей, які вони хочуть втілити в життя, і затвердити цей план на наступній зустрічі, яка має відбутись в жовтні.