Сьогодні, 19 вересня, у матчі 1-го туру Ліги чемпіонів з футболу донецький Шахтар поступився португальському Порту.

Ліга чемпіонів. Група Н. 1-й тур.

«Шахтар» – «Порту» – 1:3

 Келсі (13) – Галено (8, 15), Таремі (29)

 Сікан (6), Степаненко (31), Конопля (76) – Карму (4), Жоау Маріу (54)

«Шахтар»: Різник, Міроші, Ракіцький, Лемкін (Азаров, 65), Конопля (Гочолеішвілі, 76), Степаненко (Бондаренко, 65), Назарина, Судаков, Зубков, Сікан (Егіналдо, 81), Келсі (Кащук, 65)

Запас: Рудько, Пузанков, Кастільо, Криськів, В’юнник, Очеретько, Козік

«Порту»: Діогу Кошта, Жоау Маріу (Санчес, 73), Пепе, Карму, Еуштакіу, Зайду (Венделл, 46), Хайме (Гонсалес, 73), Франку (Боржеш, 82), Варела, Галено, Таремі

Запас: Рамуш, Кардозу, Груїч, Консейсау, Наварро, Баро, Мартінес

Арбітр: Давіде Масса (Італія)

Стадіон «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина)/

Розірвали, як мавпа газету. Грубо? А інакше описати те, що зробили з гравцями донецького Шахтаря їх опоненти з Порту (в першому таймі особливо) можна, але це буде неправдиво.

Вже на восьмій хвилині гри Кевін Келсі вирішив пововтузитися з м’ячем і заплутався у власних ногах. Венесуельця обікрав Мехді Таремі, віддав на Андре Франко, той пробив і Дмитро Різник потяг, але ніхто не опікав Галену, який добив кулястого в сітку.

Однак, не минуло й п’яти повних хвилин, як гірники відігралися: класну триходівку Зубков–Конопля–Келсі, ударом головою замкнув венесуелець, чим виправився за свою помилку.

І тут би заспокоїтися хлопцям Патріка ван Леувена, але… Де там.

Спершу, на 15 хвилині, наварили каші розхвалений новачок Новатус Міроші та Данило Сікан, це просто треба бачити (!) і Галено оформив дубль.

А на 29-му оберті хвилинної стрілки нестримний бразилець до дублю додав ще й асист на Таремі. Що робив ще один типу класний новачок Шахтаря Став Лемкін? Дивився, як Різник втретє діставав м’яч з сітки!

Якби це був бокс, можно було б викидати рушник. Правий, ой, який же правий був сивочолий Йожеф Сабо, даючи прогноз «Українському футболу» на цю гру.

В другому таймі «дракони», розуміючи, що богатиря в складі Шахтаря, який їх вгамує не знайдеться, грали по рахунку, інколи відверто куражившись.

Шахтар безпорадно бився головою об стіну, тобто захист Порту, який не дав гравцям «гірників» більше жодного шансу.