У неділю, 17 вересня, «Евертон» не зміг відстояти нічию в матчі п’ятого туру АПЛ проти «Арсеналу». Поєдинок закінчився перемогою командою Олександра Зінченка із рахунком 1:0.

Український лівий захисник «ірисок» Віталій Миколенко відіграв усі 90 хвилин.

Видання 90min оцінило виступ футболіста збірної України у 6 балів з 10, зазначивши, що Віталій непогано впорався із завданням грати проти Букайо Сака.

«Він наполегливо працював проти Сака, але якість зіркового вінгера зрештою далася взнаки».

Натомість Liverpool Echo поставило українцю 7 балів та відзначило дисципліну Миколенка.

«Вперше в сезоні він вийшов в старті в АПЛ та зробив свою роботу проти небезпечного Букайо Сака, не знав, що був зафіксований офсайд, коли виніс м’яч з лінії воріт і, зіткнувшись з важким завданням, дотримувався своїх цілей».

Видання Goodison News, яке спеціалізується саме на Евертоні, також виставило українському гравцю 7 балів.

«Досить непогано після повернення до гри після того, як Шон Дайч неодноразово віддавав перевагу Ешлі Янгу. Він значною мірою зтримав Сака та зробив життєво важливий пізній блок, щоб не дати забити Фабіо Вієрі».

Liverpool World оцінив гру Віталія у 8 балів, що є найвищим показником серед інших видань.

«Дуже добре впорався із завданням опікати Сака та зробив вирішальний блок після удару Вієрі у другому таймі».

Зазначимо, що суперник по флангу Миколенка у цьому матчі, Сака був визнаний найкращим футболістом року у збірній Англії та головним молодим гравцем року в АПЛ за версією асоціації професійних футболістів (PFA).

*******

Олександр Зінченко провів на полі 80 хвилин, а його дії на полі не залишилися непоміченими з боку англійської преси:

Football.london – 8/10

«Оскільки Евертон являв собою цегляну стіну, яку треба було подолати Арсеналу, розрізні передачі українця були важливі. Кілька ударів вище воріт могли відкрити рахунок у грі, перш ніж пас на Саку нарешті зробив свою справу і призвів до взяття воріт Троссардом».

Evening Standard – 8/10

«Зірковий гравець. Приніс стільки спокою обороні Арсеналу. Деілька разів розкривав Арсенал чудовими довгими передачами з глибини поля. Прекрасний виступ».

OneFootball – 7/10

«Його інвертована роль допомогла «канонірам» закріпитися в півзахисті, а його креативні передачі створювали проблеми для Евертона».