Англійська Прем’єр-ліга. 5-й тур.
17 вересня. 16:00. Борнмут. “Віталіті Стедіум”
Головний суддя: Девід Кут (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Борнмут”

Підопічні Андоні Іраоли не дуже вдало розпочали новий сезон Прем’єр-ліги, втім повністю провальним старт від “вишень” назвати неможливо. Вони зуміли здобути дві бойові нічиї проти “Вест Гема” та “Брентфорда”. Ну а коли у тебе в суперниках “Ліверпуль” чи “Тоттенгем”, то на позитивний результат розраховувати складно, тому у тих зустрічах їх спіткали дві поразки.

Проте концентрувати увагу хотілося б скоріше на тих матчах, де “Борнмут” здобував очки. У першому турі вони провели абсолютно рівний матч проти “Вест Гема”, який вони могли навіть програти, адже зрівняли рахунок тільки на 82-й хвилині. Це було б максимально несправедливо, тому той заліковий бал у матчі проти одного із лідерів турнірної таблиці, був надзвичайно цінний.

Проти “Брентфорда” вони взагалі були за крок від перемоги. І матч з “бджолами” також проходив достатньо рівно. Втім здобуту перевагу в рахунку “Борнмуту” втримати не вдалось і вже у компенсований час Мбемо зрівняв рахунок.

Серед головних героїв у “вишень” хочеться виділити Домініка Соланке, який все частіше знаходить можливості для ударів і, що найважливіше, все частіше ці можливості конвертує в голи. А також невтомного Філіпа Білінга, який встигає як допомагати в опорній зоні, так і створювати моменти попереду. Ілля Забарний є одним з кращих оборонців команди, він став невід’ємною частиною стартового складу свого клубу, тому очікуємо його з перших хвилин.

“Челсі”

“Челсі” минулого літа знову переміг усіх на трансферному ринку, щоправда на футбольному полі перемагати це поки що їм не допомагає. Команда Почеттіно виграла тільки один матч після перших чотирьох турів, та і той був проти головного аутсайдера АПЛ “Лутона”. Дійсно, окрім зустрічі проти “Лутона” у вболівальників “Челсі” немає причин для радості.

Провальний другий тайм проти “Вест Гема” та провальний чи не увесь матч проти “Ноттінгема” забезпечили “синім” нуль очок. Хоча розпочиналось все не так сумно, адже коли у першому турі на “Стемфорд Брідж” приїхав “Ліверпуль”, то “Челсі” дав достойну відповідь, зігравши з мерсисайдцями внічию та давши надію власним вболівальникам на світле майбутнє.

Світлого майбутнього поки немає, але якщо порівнювати цю команду “Челсі” з тим, що ми бачили минулого сезону, то прогрес прослідковується. Навряд чи у когось є запитання з приводу того, у що і яким чином хоче грати Маурісіо Почеттіно. Інше питання, що у його підопічних поки не виходить ідеально втілювати ідеї тренера на полі.

Експеримент аргентинського спеціаліста з Беном Чілуеллом на лівому фланзі атаки не дуже тепло приймається вболівальниками. Чілуелл фактично грає лівого вінгера, закриваючи шлях до стартового складу Михайлові Мудрику та Ноні Мадуеке. Можливо, саме після міжнародної перерви Почеттіно припинить свій експеримент з Беном в атаці. Але наразі це лише здогадки.

Особисті зустрічі

06.05.23 АПЛ “Борнмут” — “Челсі” 1:3

27.12.22 АПЛ “Челсі” — “Борнмут” 2:0

27.07.21 КТМ “Борнмут” — “Челсі” 1:2

29.02.20 АПЛ “Борнмут” — “Челсі” 2:2

14.12.19 АПЛ “Челсі” — “Борнмут” 0:1

Цифри та факти

  • У 6 з останніх 7 матчів між “Борнмутом” та “Челсі” на “Віталіті Стедіум” проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Челсі” виграв 3 останні матчі проти “Борнмута” в усіх турнірах;
  • “Челсі” забив як мінімум 2 голи в останніх чотирьох матчах проти “Борнмута” в усіх турнірах.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

У лазареті “Борнмута” є достатньо футболістів, які не зможуть допомогти своїй команді у неділю. Серед головних втрат виділяється атакувальний фланговий півзахисник Данґо Уаттара та правий захисник Раян Фредерікс. Також недоступні ще після моменту літнього переїзду півзахисники Тайлер Адамс та Алекс Скотт. Втім інше літнє підписання, Луїс Сіністерра, може дебютувати за новий клуб саме проти “синіх”.

“Челсі” та вічні травми були найромантичнішою парою минулого сезону. Як виявилось, цього сезону поки нічого не змінюється. Маурісіо Почеттіно не може розраховувати на допомогу Ріса Джеймса, Крістофера Нкунку, Уеслі Фофана, Армандо Брої, Карні Чуквуемеки, Бенуа Бадіашиля та Трево Чалоба.

Також у лазареті третій голкіпер лондонців Маркус Беттінеллі. Почеттіно вже заявив, що Броя та Бадіашиль близькі до повернення, але зіграти у неділю все ж не зможуть.

“Борнмут”, 4-2-3-1: Нето — Ааронс, Забарний, Сенесі, Керкез — Біллінґ, Ротвелл — Сіністерра, Крісті, Семеньо — Соланке

“Челсі”, 4-2-3-1: Санчез — Ґюсто, Дісасі, Сілва, Колвілл — Фернандес, Кайседо — Стерлінг, Ґаллахер, Чілуелл — Джексон