Колишній тренер харків’ян Періца Огнєновіч переконаний, що не винен у ганебних результатах своєї команди.

“У Металісті була складна ситуація. Тяжко було працювати. У команди практично не було шансів зберегти прописку у Прем’єр-лізі. Скажу чесно, у мене була можливість залишитись у Металісті після вильоту команди, керівництво було задоволено моєю роботою, але я не хотів тренувати у Першій лізі – це не мій рівень.

За час перебування у Металісті я жодного разу не спілкувався з Ярославським, а тільки чув про нього. Я просто робив свою роботу, тренував команду. Чи фінансував Ярославський Металіст? Чесно, не знаю. Клуб зі мною повністю розрахувався.

Чого Металісту не вистачило, щоб зберегти прописку в УПЛ? Скажу чесно, були великі проблеми в економічному плані. Нам потрібно було підсилення на деякі позиції, але Металіст не міг підписати гравців, яких ми потребували. Я говорив про проблемні позиції керівництву, але гадаю, можливості покращити команду не було. Для цього потрібні гроші на трансфери та контракти. До того ж, в Україні йде війна і не кожен гравець захоче сюди їхати.

Не можу сказати, що у Металісті була погана команда, просто на деяких позиціях було три-чотири хороші гравці, а на інших – практично не було футболістів.

Керівництво Металіста не ставило переді мною конкретну мету. Усі знали, що у клубі дуже складна ситуація. Треба було нормально працювати, а там, якщо вийде залишитись в УПЛ – добре, а якщо ні – що вдієш. У нас були нормальні стосунки, жодних конфліктів між гравцями та тренерським штабом не було. Просто, коли команда довго не виграє, то аура навколо не дуже хороша.

Після якого матчу зрозумів, що Металіст вже точно не врятується? Скажу чесно, вже від початку моєї роботи було все зрозуміло. У Металісті була велика проблема із комплектацією команди, яку важко було вирішити. Так що все стало зрозуміло на зборах, і не тільки мені, а й усій команді та керівництву.

Чому тоді погодився очолити Металіст? Мені запропонував роботу Євген Красніков. Я думав, що вдасться покращити команду, але з початком чемпіонату стало зрозуміло, що ні. Однак я не хотів залишати команду в найважчий момент, тому вирішив залишитися. Керівництво Металіста розуміло, що виліт команди до Першої ліги – це не моя вина”, – сказав Огнєновіч у коментарі Sport-Express.

Нагадаємо, сербський фахівець очолював Металіст з січня по червень 2023 року і “допоміг” йому вилетіти з УПЛ.