Збірні України та Англії не визначили сильнішого у матчі 5-го туру кваліфікації до чемпіонату Європи-2024. Зустріч завершилася із рахунком 1:1.

Кваліфікація Євро-2024. Група С.

Україна – Англія – 1:1

 Зінченко (26) – Вокер (41)

 Степаненко (22), Яремчук (43) – Меддісон (35), Магуайр (86)

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко (Кривцов, 46), Забарний, Конопля, Степаненко, Судаков (Сидорчук, 65), Зінченко (Буяльський, 76), Мудрик (Назарина, 90), Циганков, Яремчук (Довбик, 65).

Запас: Трубін, Лунін, Михайличенко, Ярмоленко, Ванат, Попов, Караваєв.

Англія: Пікфорд, Вокер, Чілвелл, Райс, Гуехі, Магуайр, Сака (Галлахер, 87), Хендерсон, Кейн, Беллінгем (Рашфорд, 66), Меддісон (Фоден, 66).

Запас: Джонстон, Рамсдейл, Тріпп’єр, Колуілл, Томорі, Філліпс, Данк, Езе, Вілсон.

Арбітр: Георгій Кабаков (Болгарія)

Стадіон «Тарчиньськи Арена» (Вроцлав, Польща).

У стартовому складі збірної України на вістрі атаки Сергій Ребров несподівано виставив не Артема Довбика, а Романа Яремчука. Натомість Андрій Ярмоленко через травму міг взагалі не потрапити у заявку, розпочав матч на лаві запасних.

На старті дуелі Сака міг відкрити рахунок – вінгер Арсенала небезпечно пробивав з меж штрафного, але його удар заблокував Степаненко. Невдовзі свій шанс отримали “синьо-жовті”: Миколенко прострілював з лівого флангу, але Мудрик у карній зоні англійців не зумів зачепитися за м’яч.

За лічені хвилини підопічні Сергія Реброва таки вирвалися вперед. Циганков після пасу з глибини поля переадресував м’яч на Коноплю, Юхим зряче віддав на Зінченка, який холоднокровно реалізував свою нагоду – 1:0. Дев’ятий гол Олександра за збірну України.

“Три леви” могли відновити паритет майже миттєво – воротам Бущана загрожував Кейн, але оборона “синьо-жовтих” змогла відбитися.

Втім, втримати свою перевагу до перерви нашій збірній не вдалося. Кейн розкішним пасом вивів на ударну позицію Вокера, якого прогавив Миколенко – 1:1.

До слова, у першому таймі Україна награла на 0,74 очікуваних голів, Англія – 0,07.

Одразу по перерві Кривцов замінив на полі Матвієнка, а трохи згодом Довбик з’явився замість Яремчука, Сидорчук вийшов замість Судакова.

Україна витримала стартовий тиск британців і ближче до середини тайму вирівняла гру. До моментів справа майже не доходила, але певна гострота була біля обох воріт.

Найгострішим моментом другого тайму став розкішний обвідний удар Сака – Бущан перевів м’яч у поперечку

На 76-й Сергій Ребров відправив Зінченка відпочивати – його замінив Буяльський. А під саму завісу поєдинку встиг дебютувати за головну команду країни хавбек Шахтаря Єгор Назарина.

Україна зуміла дотерпіти та зберегти нічию. Відтак Англія залишається на першій позиції у квінтеті C (13 очок). “Синьо-жовті” залишаються на другому щаблі (7 пунктів).