У рамках кваліфікації чемпіонату Європи-2024 пройшли матчі групового етапу. В одному з них зіграла Вірменія українського фахівця Олександра Петракова.

Вірменія зіграла з Туреччиною у нічию 1:1.

У групі D зараз Хорватія, Туреччина та Вірменія ведуть боротьбу за вихід на чемпіонат Європи. До старту кваліфікації вірменська команда вважалася одним із аутсайдерів, але після призначення Петракова команда заграла інакше.

Ще з моменту виконання гімнів країн стало зрозуміло, що матч буде цікавим, оскільки гул стадіону повністю заглушив гімн Вірменії. Потім уболівальники таким же гулом зустрічали кожен дотик суперника до м’яча.

У такій атмосфері будь-яка команда могла посипатися, але Петраков знайшов потрібні слова й після перших 10 хвилин Вірменія впевненіше заграла другим номером.

На початку другого тайму вірмени забили. Після швидкої контратаки була подача з лівого флангу й на дальній штанзі її замкнув Артак Дащян — 0:1.

На 88-й хвилині Туреччина зрівняла рахунок. Голкіпер перший удар відбив, але не врятував від добивання Йилдирима.

Туреччина — Вірменія — 1:1

Голи: Йилдирим, 88 — Дашян, 49

У другому матчі в групі збірна Хорватії легко обіграла команду Латвії, яка програла усі ігри.

Хорватія — Латвія — 5:0

Голи: Петкович, 3, 44, Іванушець, 13, Крамарич, 68, Пашаліч, 78

Наразі Туреччина очолила групу D, маючи в активі 10 очок у п’яти матчах. Вірменія йде третьою із 7 балами у чотирьох іграх. Друге місце у Хорватії — 7 очок у трьох матчах.