У Грузії підросло справді якісне футбольне покоління. Але чи зможе воно вийти на найближчий великий форум збірних? Для цього треба в групі обходити Іспанію, бо Шотландія відірвалась вже надто далеко. Власне, тому цей матч – ключовий для перспектив Грузії.

Відбір до Євро-2024, 5-й тур.

Грузія – Іспанія 1 : 7.

0 – 1. Мората – 22.

0 – 2. Квірквелія – 27-автогол.

0 – 3. Ольмо – 38.

0 – 4. Мората – 40.

1 – 4. Чакветадзе – 49.

1 – 5. Мората – 66.

1 – 6. Вільямс – 68.

1 – 7. Ямал – 74.

“Фурія Роха” під проливним дощем проводила черговий матч у відборі до Євро-2024. Суперником Іспанії стала збірна Грузії.

З середини першого тайму іспанці почали знущатися з господарів поля, не залишаючи їм жодного шансу провести атаку. Відкрив рахунок в зустрічі Альваро Мората на 22 хвилині. Через невеликий проміжок часу нападник Атлетіко мав шанс оформити дубль, але Кверкавелія відправив м’яч у свої ворота після прострілу з флангу. На 38-й хвилині Ольмо забив третій гол іспанців, довівши рахунок до розгромного. Втім, вінгер отримав травму і його замінив Ламін Ямал. Для зірки Барселони ця зустріч стала дебютною за національну збірну Іспанії. Ламін – наймолодший гравець, який зіграв за “Фурію Роха” в офіційних матчах.

Крапку в першому таймі поставив Мората, який все ж забив свій другий м’яч. По перерві грузини спромоглися провести атаку і першим ударом в площину воріт забити гол у ворота “Фурії Рохи”. В епізоді невдало зіграв голкіпер Сімон, який не зумів зафіксувати мокрий м’яч у своїх руках.

Після пропущеного гола іспанці не збавляли темп і продовжували тиснути на ворота грузинів. Мората красивим ударом оформив хет-трик. Через дві хвилини Хосе Гайя віддав класну передачу на Ніко Вільямса, а той легко обіграв захисників і забив шостий гол своєї команди. Ламін Ямал теж не даремно з’явився на полі. Нападник забив дебютний гол, ставши наймолодшим бомбардиром у складі “Фурії Рохи”.

У підсумку збірна Іспанія здобула блискучу перемогу. Наразі підопічні де ла Фуенте посідають другу сходинку в турнірній таблиці групи A, маючи у своєму активі шість очок. Іспанці відстають на шість очок від Шотландії, яка вже у відборі зіграла вже чотири матчі. Грузія має 4-ри бали і перебуває на 4-мі місці.