8 вересня 2023 року. 19:15. Німеччина. Саарбрюккен. Стадіон “Людвігспаркштадіон”
Товариська гра
Німеччина (U-21) – Україна (U-21)
Трансляція: YouTube

Німеччина (U-21)

В Німеччині хочуть швидше перегорнути сторінку молодіжного чемпіонату Європи, який завершився влітку, та почати шлях на Євро-2025. Все через повний провал, який трапився з командою на груповому етапі.

Німці потрапили до групи С, де разом з ними за вихід в плей-оф мали боротися Англія, Чехія та Ізраїль. Багато хто бачив на перших двох місцях саме англійців та німців, однак так вийшло лише наполовину. Англія дійсно зайняла перше місце і у підсумку виграла турнір, а Німеччину очікувало фіаско. Підопічні Антоніо Ді Сальво спочатку не змогли обіграти сенсаційний Ізраїль (1:1), а потім і зовсім поступилися чехам (1:2). Була можливість врятуватися у останньому турі, однак суперник був на голову вищій – англійці здобули перемогу з рахунком 2:0.

Не дивлячись на останнє місце у групі, в Німеччині вирішили продовжити співпрацю з Ді Сальво. Саме німецько-італійський спеціаліст, який працює зі збірною з 2021-го року, очолюватиме команду у наступному відборі. Змагатися за вихід на Євро доведеться зі збірними Польщі, Болгарії, Косово, Естонії та Ізраїлю. Як раз протистояння з ізраїльтянами очікуються ледь не найбільш інтригуючими.

Україна (U-21)

У молодіжної збірної України після успішного для неї Євро-2023 розпочинається нова ера. Команда, яка дійшла до півфіналу та здобула путівку на Олімпійські ігри, змінюється кардинально. Головна зміна – новий наставник. Руслан Ротань, який продовжує очолювати “Олександрію”, тепер буде займатися збірною U-23, якій доведеться грати у Парижі.

Молодіжною командою тепер буде опікуватися Унаї Мельгоса. Таким було побажання тренера головної збірної – Сергія Реброва. Відтепер за настановою спеціаліста всі юнацькі та молодіжні збірні будуть однією системою та побудовані за однією філософією, яка буде заточена на розвиток молодих гравців.

Змінився і склад гравців. Через вік за “молодіжку” вже не зможуть зіграти Анатолій Трубін, Михайло Мудрик, Данило Сікан, Артем Бондаренко, Максим Таловєров, Олексій Кащук, Олександр Сирота, Олексій Сич, Ростислав Лях, Іван Желізко. Їх місце зайняли гравці, які “піднялися” із команди U-19. До матчу проти команди Північної Ірландії, який відбудеться 12-го вересня, збірна готується у словацькому Попраді. Саме звідти збірна і вирушить на гру у Німеччину, після чого поверниться до Словаччини.

Україна (U-21) проти Німеччини (U-21)

2 зіграні матчі;
2 перемоги Німеччини (U-21);
різниця м’ячів: 0-5 на користь Німеччини (U-21).