Відбір до Євро-2024. Група В. 5-й тур
7 вересня. Париж. “Парк де Пренс”
Франція 21:45 Ірландія
Арбітр: Урс Шнідер (Швейцарія)
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини Франції

Франція – одна з головних збірних останніх 6-8 років. За цей період у “Ле Бле” перемога та фінал ЧС, а також фінал Євро.

У поточному відборі французи підтверджують свій статус. Так, майже вибули зі складу Погба та Канте, але молода поросль – Рабйо, Чуамені, Камавінга – впевнено тягне центр поля. Все ще в силі Грізманн і Жиру – вони багато забивають у клубах, роблять різницю. Ну, а Мбаппе – це Мбаппе. Унікум.

Голландці спробували зіграти з ними відкрито і були знищені 0:4. Ірландія припаркувала двоповерховий “автобус”, але пропустила удар Павара – 0:1. Греція? Робила, що могла, але у другому таймі втомилася – і теж 0:1. Три різні матчі – три однакові підсумки. Навіть забити Франції гол – і то подвиг. Ви серйозно вірите, що це під силу Ірландії, яка переживає погані часи?

Новини Ірландії

Славетні часи Джона О’Ши, Дем’яна Даффа та Роббі Кіна давно позаду. Нинішня Ірландія – команда без зірок, амбіцій та класу.

У відборі остров’яни атакували лише Гібралтар, та й то не могли забити цілий тайм (3:0). Водночас із Францією (0:1) та Грецією (1:2) Ірландія майже виключно відбивалася. Грати на рівних, будувати футбол через контроль просто нема кому.

Виїзд на “Парк де Пренс” для зелених, скоріше, повинність. Їхня остання виїзна перемога над пристойним суперником сталася аж 6 років тому на полі Уельсу (1:0). З того часу – 27 виїздів, де перемагати виходило лише футбольних карликів. Жахлива серія.

Франція – Ірландія: статистика особистих зустрічей

Найпам’ятніша зустріч команд відбулася в 2009-му, коли рука Тьєррі Анрі “вивела” Францію на ЧС-2010.

З того часу команди зустрічалися на Євро-2016 та у спарингу перед ЧС-2018; в обох випадках перемагали французи – 2:1 та 2:0.

Орієнтовні склади

Погба та Канте – це вже минуле, а із сьогодення у Франції травмовані Веслі Фофана та Ібрагіма Конате. Крім того, під питанням Рендалл Коло Муані.

В Ірландії втрати більш критичні – поза грою надважливі нападники Іган Фергюсон і Майкл Обафемі; травмовано ветерана Шімуса Коулмена; відбуває дискваліфікацію Метт Доерті. Це все – основа.

Франція: Меньян – Кунде, Саліба, Упамекано, Тео Ернандес – Рабйо, Камавінга, Грізманн – Коман, Жиру, Мбаппе

Ірландія: Базуну – О’Ши, Іган, Коллінс, Ебоселе – Каллен, Молумбі, Брауні, Меннінг – Огбене, Айда