Головний тренер “Вереса” Сергій Лавриненко поділився враженнями від гри команди на старті сезону, адаптації футболістів до нової моделі гри.

– Сергію Дмитровичу, як оцінюєте гру команди у стартових п’яти турах чемпіонату? За більшого успіху – могли б отримати більше очок?

– Часу на підготовку команди влітку було замало. Але загалом я задоволений ставленням футболістів до роботи. За цей час ми багато що зуміли змінити в ігровому плані, в тактичному плані. Дуже багато опрацювали теоретичних занять. Щодо результату – вважаю, ми не дістали кількох своїх очок у перших п’яти матчах чемпіонату.

Точно не програшною у нашому виконанні була гра з “Ворсклою”. Ми непогано виглядали. Але удача була не на нашому боці. Ми завдали 20 ударів по воротах суперника, атакували більше. Але програли – 1:2.

На більше могли розраховувати і в матчі з “Колосом”. Дві індивідуальні помилки зламали командну гру.

А в іграх з “Шахтарем” та “Чорноморцем” – були і змістовна гра, і гарний результат.

– Як команді вдається перехід на більш комбінаційну модель гри?

– Це покаже час. Але футболісти мають повірити в те, що вони можуть грати у такий футбол. Коли ми грали першу гру сезону проти “Полісся” – я бачив на обличчях футболістів зневіру у власні сили. Вони не могли перебудуватись, до них важко було достукатися. Але поступово ми це змінюємо. Вважаю, нам багато що вдається. Помилки є. Але вони завжди будуть. Потрібно просто вірити у те, що ми робимо.

– Чи повністю Ви особисто обжилися та адаптувалися у клубі та новому місті?

– У місті я дуже рідко буваю. Живу у готелі з командою. Побутові умови мене усі влаштовують. У мене хороша тренерська та адміністраторська команда. Справжні майстри. Це і Анатолій Коломієць, котрий величезний обсяг роботи виконує. І Сергій Демушкін. Це люди, на яких тримається багато чорнової роботи у клубі. Мій тренерський штаб також постійно на зв’язку зі мною. Тож я адаптувався. Все добре.

– Як оцінюєте гру новачків? Хто провів найефективніше цей стартовий відрізок сезону?

– Різні гравці приходили у різному функціональному стані. Тому об’єктивно порівняти їх зараз неможливо. Яго – вже став улюбленцем уболівальників. Коли він приймає м’яч – це одразу викликає емоції на трибунах. Його дуже тепло прийняли. Хоча він зіграв дуже мало часу. І це означає, що вболівальники у Рівному розуміють гру та їх неможливо обдурити. Уболівальники бачать, що Яго повністю віддається на полі. Він швидко адаптувався.

Жуліо Сезар мав піврічну паузу в ігровій практиці. Ми бачимо його потенціал. Але йому потрібно більше часу.

Щодо інших новачків – Василя Гакмана та Євгена Шевченка теж тепло прийняли вболівальники. Хлопці виправдовують довіру. Приємно дивитися на їхню гру. Хоча ці футболісти прийшли із Першої ліги.

Не можна ще повністю оцінити гру Андрія Кухарука, який частину матчів пропустив через травму. Олександра Кучеренка теж було травмовано. Вони лише набирають форму. Але обидва точно нас підсилять.

Максим Марусич гідно конкурує із Миколою Гайдучиком. У конкуренції вони обидва стануть сильнішими.

– Які новини з лазарету? Чи зіграють із “Кривбасом” Клець, Балан, Гагун, Кухарук?

– За грою з “Кривбасом” – стартовий склад визначимо після найближчого міні-збору, який стартує 6 вересня. У загальній групі розпочинають роботу Андрій Кухарук та Дмитро Кльоц. Роман Гагун та Денис Балан поки що займаються індивідуально. Але за інформацією медичного штабу клубу – їх повернення очікуємо найближчим часом.