Виконавчий директор «Металіста 1925» Андрій Недєлін розповів, як вдалося врятувати харківський клуб.

Ми фактично не спали два тижні. Однак ситуація склалася для нас якнайкраще. Ми отримали дуже відповідального у фінансовому та організаційному плані інвестора, і ми дуже раді.

Я вважаю, що треба подякувати власникам AES Group, які 7 років з моменту створення клубу фінансували його. За цих власників клуб досяг успіхів, які ми маємо сьогодні — третій сезон поспіль виступаємо в УПЛ. Я вважаю, що це також досягнення цієї компанії.

Володимир Носов (новий інвестор Металіста 1925 – прим.) – це харків’янин, дуже патріотична людина. Для нас це маленька, але нині перемога. У потрібний момент знайшлася та людина, яка сказала: „Так!“.

Усі плюс-мінус розуміють рівень бюджету, який потрібний для життя колективу. Це основна команда, U-19, жіноча команда, академія, яка у нас розташована у Харкові, де зараз тренується 200 дітей. Структура досить розвинена.

Для її фінансування потрібно понад сто мільйонів гривень на рік. Хочу наголосити, що одна з умов переговорів з потенційними інвесторами полягала в тому, що фінансування всієї структури клубу має бути в тому ж обсязі. Наразі бюджет не знижено ні на один цент», — цитує Недєліна телеграм-канал УПЛ-ТВ.