У хорватському Поречі триває Євро-2023 (U-19) з футзалу. Юнацька збірна України продовжила виступ у фінальному турнірі матчем із Фінляндією.

Синьо-жовті стартували на змаганнях із поразки від Італії (1:2), проте в наступному турі впевнено переграли Словенію (4:2). Перемога в сьогоднішньому матчі з Фінляндією, дебютантом чемпіонатів Європи, виводила підопічних Ігоря Москвичова до півфіналу.

Перший тайм видався видовищним, був багатим на удари по воротах і голи. На 5-й хвилині Ніемеля зіграв на добиванні й вивів фінів уперед, на що наші хлопці відповіли ефектним дублем Сніцаренка і м’ячем Рибіцького після кутового. Тим не менше, Суомі швидко скоротили відставання зусиллями Пелтоли. На 12-й хвилині забили вже українці — Рибіцький оформив дубль точним ударом у дальній кут. Та до перерви фіни встигли скоротити відставання до мінімуму завдяки голу Сюлли.

Друга половина гри розпочалася з атак синьо-жовтих, які швидко збільшили власну перевагу. Спершу хет-трик оформив Рибіцький, пізніше забив Пелецький, на 28-й хвилині розписався у воротах суперників Скибчик. Фіни відповіли своїм голом на 32-й — Тайпале зумів проштовхнути м’яч повз кіпера. Цей гол виявився останнім у матчі — 7:4 на користь нашої збірної.

Здобувши три очки, українці гарантували собі вихід із групи. Підсумкова позиція синьо-жовтих залежить від результату поєдинку Словенія — Італія. Свій півфінальний матч наші хлопці проведуть 8 вересня.

Євро-2023 (U-19) з футзалу. Фінальний турнір

Група В: Україна, Фінляндія, Словенія, Італія.

1 тур

03.09.2023

Україна — Італія — 1:2

Фінляндія — Словенія — 2:4

2 тур

04.09.2023

Словенія — Україна — 2:4

Італія — Фінляндія — 5:0

3 тур

06.09.2023

Україна — Фінляндія — 7:4 (4:3)

Голи: Сніцаренко (6, 6), Рибіцький (7, 12, 21), Пелецький (23), Скибчик (28) — Ніемеля (5), Пелтола (8), Сюлла (19), Тайпале (32).

Україна: Дяченко — Рибіцький, Федик, Малиновський, Скибчик (к); Бєлімов, Рафальський, Приходько, Татумірак, Ткаченко, Єлішев, Сніцаренко, Тютюрай, Пелецький.

Фінляндія: Хонконен — Тайпале, Малміваара, Ніемеля, Сюлла; Хяятюля, Вуохтоніемі, Алісаарі, Мямміля (к), Мянтюля, Пулккінен, Мар’ямякі, Крууті, Пелтола.

Попереджений: Мямміля (24).