Герой п’ятого туру у Другій лізі Максим Майтак поділився враженнями від розгромної перемоги над Кременем-2 (7:0). У цьому матчі в активі 19-річного нападника три голи.

– Звичайно мені приємно вигравати у цій номінації, але головне не зупинятися на досягнутому та рухатися вперед, – зізнався футболіст. – Це визнання мене мотивує прогресувати в майбутньому. Сподіваюся, що перемагатиму у цій почесній номінації і в майбутньому.

– У цьому матчі не мав змоги грати лідер команди Ващишин, але цієї втрати не було помітно. Довжина лави запасних – це головний козир Звягеля?

– Лава запасних в нас не дуже велика, але підібрані якісні футболісти, які виконують вимоги тренера та підсилюють гру. Проте, досконалості немає меж і ще є над чим працювати.

– Наскільки складно було мотивувати себе на гру з аутсайдером, який програв всі чотири матчі?

– Не важливо який суперник, нам кожну гру треба перемагати. З максимальною відповідальністю і налаштуванням підходили до протистояння з молодою командою. Розуміли, що якщо буде недооцінка суперника, то отримаємо чимало проблем.

– На 35-й хвилині ви після передачі Лучки головою відправили м’яч у сітку. Пригадайте цей епізод?

– Розіграли шикарну комбінацію на лівому фланзі. Вадим Лучка виконав хорошу передачу і мені залишилося тільки завершити цю атаку влучним ударом. Дякую партнеру за передачу.

– Розуміли, що гра йде до забитого м’яча і після цього стане набагато простіше?

– Безумовно, проти такого суперника варто було якомога швидше відкрити рахунок, щоб отримати більше вільних зон. На жаль, тривалий час не могли відзначитись, але врешті решт досягнули свого.

– Ви могли навіть у першому таймі забивати третій м’яч, але гол скасували через офсайд. Переглядали цей епізод? Справедливе рішення?

– Там не було офсайду. Арбітр зафіксував порушення правил, якого на мою думку не було. Проте, вже забули той епізод і рухаємося далі. Важливо, що ми змогли у другій половині зустрічі забити ще низку м’ячів.

– Який із трьох голів вам сподобався найбільше? Можливо, на аматорському рівні раніше відзначалися хет-триком?

– Відразу спадає на думку другий гол, коли вчасно виконав передачу Ндукве, а я завершив влучним ударом атаку. На юнацькому рівні раніше забивав п’ять голів за матч, але серед професіоналів це дебютний мій хеттрик. Сподіваюся, що не останній.

– Наскільки складно вам дався перехід від юнацького футболу до професіонального?

– Перехід відбувався цілком нормально і зараз я не відчуваю жодних проблем. Намагаюся з кожним тренуванням і кожною грою прогресувати, вчитися новому.

– Наскільки для вас важливо і водночас хвилююче можливість грати за свою рідну область?

– Звичайно, приємно виступати на рідній для мене землі, в такому клубі як Звягель. Буду прагнути своєю грою прославляти рідний клуб.

– Звягель за чотири матчі забив 22 голи. У чому секрет такої результативності?

– Стараємося виконувати всі вимоги тренерського штабу і це допомагає досягати результату. Ми зараз не акцентуємо увагу на своїх виступах, адже розуміємо, що весь сезон ще попереду.

– Наскільки вже команда призвичаїлася до вимог нового тренерського штабу? Інтенсивність тренувань вражає?

– Дуже подобаються тренування. Тренувальний процес інтенсивний, цікавий. Маю змогу отримувати для себе неоціненний досвід.

– Який з чотирьох матчів був найбільш складним для Звягеля? Хто зміг нав’язати боротьбу?

– Найбільш цікавив видався матч з вінницькою Нивою. Там було дуже багато забитих мʼячів, команда незважаючи на рахунок грала до останньої секунди.

– Чого нового навчилися від роботи з Юрієм Максимовим? Можливо, пригадаєте якусь цікаву історію?

– Дуже багато уваги приділяємо завершенню атак. Навчаюся правильно вибирати позицію в штрафній площі. Прагну у кожному епізоді перебувати у вигідній для себе позиції, щоб у підсумку завершити атаку.

– Від Звягеля завжди очікують перемог. Це тисне чи навпаки мотивує?

– Безперечно, це нас мотивує перемагати в кожному матчі і радувати наших вболівальників.

Пресслужба ПФЛ