Виконавчий директор “Металіста 1925” Андрій Недєлін розповів, як вдалося врятувати клуб.

– Ми фактично не спали два тижні. Однак ситуація склалася для нас найкращим чином. Ми отримали дуже відповідального у фінансовому й організаційному плані інвестора, й ми дуже раді.

Я вважаю, що потрібно подякувати власниками AES Group, які 7 років з моменту створення клубу фінансували його. За цих власників клуб досяг успіхів, які ми маємо сьогодні – третій сезон поспіль виступаємо в УПЛ. Я вважаю, це також досягненням цієї компанії.

Володимир Носов (новий інвестор “Металіста 1925” – прим.) — це харків’янин, дуже патріотична людина. Для нас це маленька, але перемога нині. У потрібний момент знайшовся той чоловік, який сказав: “Так!”.

Усі плюс-мінус розуміють рівень бюджету, котрий потрібен для життя колективу. Це основна команда, U-19, жіноча команда, академія, яка в нас розташована в Харкові, де наразі тренується 200 дітей. Структура доволі розвинена.

Для її фінансування потрібно більше ста мільйонів гривень на рік. Хочу наголосити, що одна з умов переговорів із потенційними інвесторами полягала в тому, що фінансування всієї структури клубу має бути в тому ж обсязі. Нині бюджет не знижено ні на один цент, – цитує Недєліна УПЛ ТБ.