Український форвард Артем Довбик в інтерв’ю Sport-express розповів про те, як відбувався його трансфер до “Жирони”:

‒ Ваша трансферна сага тривала довго, і, як претенденти на Артема Довбика, називалися різні клуби – “Торіно”, “Лаціо”, “Болонья”, “Марсель”, усі турецькі гранди. “Жирона” в ЗМІ почала згадуватися вже з початком літа. А коли саме з’явився предметний інтерес від саме цього клубу?

‒ Я насправді важко переживав усі ці чутки, розмови, припущення. В якийсь момент навіть захотів повністю відділити себе від усіх новин, просто займався футболом. Усі перемовини вели спільно СК “Дніпро-1” і мій агент Олексій Люндовський. Я не відривався на чутки й старався тримати голову сконцентрованою суто на грі.

Одне можу сказати, що City Group проявляла інтерес до мене ще раніше.

‒ Навіть так, City Group?

‒ Десь два роки тому, вже після Євро-2020, мене хотіли підписати в “Труа”. Тобто, я вже точно знав, що я на радарах City Group, із 2021 року.

Коли ж Вітя Циганков так добре представив Україну в “Жироні”, в мене вже була точна інформація, що і цей клуб постійно слідкує за моїми виступами.

‒ Гаразд, але чому “Жирона”, а не якийсь клуб Серії А, французької Ліги 1 чи хтось ще із тих, хто згадувався в пресі? Чи справа тільки в конкретності пропозиції?

‒ Ну чому ж. Інтерес цих клубів також був предметним, але більшість із них хотіли довести перемовини до серпня, щоб продати максимально дорого своїх нападників (яких вони врешті-решт продали) і потім переключитися на мене. Можу сказати, що конкретно в цьому році були пропозиції від інших клубів, досить іменитих у своїх чемпіонатах, які зараз грають у єврокубках, але я вибрав “Жирону” й радий цьому вибору.

Мій трансфер взагалі був непростим, тому що все мало задовольнити не тільки мене, а й СК “Дніпро-1” та “Мідтюллан”. “Жирона” в особі Пере Гвардіоли зіграла на випередження і змогла оперативно знайти спільну мову і з українським, і з данським клубом. І найголовніше – в інших зацікавлених клубах не було Циганкова.

‒ Це трішки незвично, що футбольний агент одночасно голова наглядової ради клубу та ще й брат топ-тренера, який очолює “Манчестер Сіті” – клубних королів Європи. Пере Гвардіола – крутий?

‒ Пере успішно вирішує всі питання, пов’язані з розвитком “Жирони”. Мені подобається, як розвивається цей клуб і що в нього є хороші перспективи. Вдячний Пере, що його зусилля допомогли відбутися цьому переходу. Проте я не можу багато розповісти про нього, тому що я з Пере не спілкувався особисто, всі переговори з ним вів мій агент.