Зі стартових хвилин «гірники» заволоділи помітною ігровою перевагою та затисли господарів на їхній половині поля. Високий пресинг спричиняв помилки захисників, а позиційні атаки «оранжево-чорні» чергували зі швидкими фланговими ривками.

Здебільшого комбінації завершувалися ударами з різних дистанцій, які, утім, блокувалися оборонцями, або ж вдало діяв воротар. На 15-й хвилині супермомент мав Пушкарьов: на швидкості вискочив віч-на-віч з голкіпером, переграв його, але з гострого кута не поцілив у порожні ворота. Невдовзі супершанс мав Лосенко – пробив над поперечиною. У середині першого тайму команди обмінялися гольовими моментами. Після удару Волчкова за «Шахтар» U19 зіграв каркас воріт, а за пару хвилин уже «гірники» розіграли швидку комбінацію, яку й довели до логічного завершення. Пушкарьов на швидкості втік правим флангом і виконав націлений простріл у район воротарського, де Глущенко вдало діяв на випередження та ударом у дотик відкрив рахунок – 1:0. До слова, Антон відзначився вже в третьому матчі поспіль, а всього його гольовий доробок від початку чемпіонату становить 5 м’ячів.

Після перерви «Минай» U19 продемонстрував велике бажання відігратися. Тайм розпочався з небезпечного стандарту на користь господарів, призначеного майже на лінії штрафного, але Киричок пробив вище цілі. Саме стандартні положення становили головну небезпеку воротам Кравця. Також господарі активно використовували флангові навіси, сподіваючись на помилку захисників, однак оборона й воротар діяли впевнено, підстраховували один одного і впоралися з тиском. «Шахтар» U19 за нагоди небезпечно контратакував, але подвоїти перевагу не вдавалося. Інтрига зберігалася до останніх секунд. У компенсований час за надмірні емоції другу жовту картку отримав Кицун, та навіть у меншості господарі спробували організувати фінальний штурм. На стандарт до штрафного суперників прибіг голкіпер Росул, але захист «гірників» впорався і з цим завданням.

1:0 – «Шахтар» U19 здобуває третю перемогу поспіль і вдруге зберігає власні ворота «на замку». В активі підопічних Олексія Бєліка 15 очок після 6 матчів.

Першість U19 бере коротку паузу, а наступний поєдинок «оранжево-чорні» проведуть 15 вересня (базовий день 7-го туру) зі столичною «Оболонню» U19.

«Минай» U19 (Ужгород) – «Шахтар» U19 (Донецьк) – 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 Глущенко (30)