Матчі кваліфікації Ліги конференцій “Алашкерт” – “Арсенал Тіват” і “Ризька футбольна школа” – “Македонія Гьорче Петров” мали підозрілі моделі ставок. Це може свідчити про присутність договірного елемента в названих іграх.

Про це повідомляє The Athletic.

У результаті матчів, які відбулися 20-го липня “Алашкерт” розгромив “Арсенал” (6:1) після програного першого матчу (0:1), а “РФШ” пройшов “МГП” (4:1, 5:1 за сумою двох матчів).

“Відповідно до своєї давньої практики УЄФА утримується від коментарів з приводу розслідувань або навіть існування потенційних розслідувань ймовірних договірних матчів, щоб не ставити під загрозу процеси розслідування.

Що стосується діяльності по боротьбі з договірними матчами на національному рівні, УЄФА надає широкий спектр експертних знань своїм національним асоціаціям і, зокрема, своїй мережі офіцерів з питань сумлінності, призначених у кожній національній асоціації”, – йдеться в заяві організації.

Наразі невідомо, хто саме був ініціатором цих підозрілих схем ставок. Таким чином за цим можуть стояти як співробітники клубів, так і окремі футболісти, які ставили на певні події під час матчів, що заборонено правилами.