У четвер, 31 серпня, футболісти «Зорі» проведуть повторний поєдинок кваліфікації Ліги Європи з празькою «Славією».

В цьому матчі не візьме участі лідер нападу української команди Назарій Русин. Найближчим часом українець має стати гравцем англійського «Сандерленду».

В ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua Назарій Русин розповів, чому не зможе зіграти в Любліні з чехами, коли планує приєднатися до англійського «Сандерленда», який, насправді, ще не оформлював відносини з українським гравцем.

– Я вже тривалий час не знаходжуся в розташуванні «Зорі», бо маю проблеми з лобковою кісткою. Зараз відновлююся під керівництвом реабілітолога львівського «Руха» Юрія Полігаса. З кожним днем почуваюся все краще.

– Назарій, тоді зразу про «Сандерленд». В деяких ЗМІ вже з’явилися повідомлення, що ти підписав контракт з цим британським клубом.
– Це не правда. Як я міг це зробити, коли не пройшов навіть медогляду в цьому клубі? Тому я й надалі – гравець «Зорі».

– Але чи відповідає дійсності інформація, що «Сандерленд» хоче бачити тебе в своїх лавах?
– Так, як повідомив мій агент Вадим Шаблій, є домовленість про те, що я узаконю ділові стосунки з «Сандерлендом» терміном на чотири роки з пролонгацією ще на сезон. Мене такий варіант влаштовує.

– І коли це може статися?
– 29 серпня я повинен подати необхідні документи для одержання англійської візи. Сподіваюся, невдовзі всі формальності будуть виконані й можна буде збиратися на туманний Альбіон.

– Яку компенсацію одержить «Зоря» за твій перехід до «Сандерленда»?
– Це мене не цікавить. Всі фінансові питання в компетенції Шаблія.

– Якою інформацією ти володієш про «Сандерленд»?
– Недавно підписався на клубний акаунт «Сандерленда» у інстаграмі і маю можливість спостерігати за поєдинками цієї команди. Мені імпонує, в якому стилі вона грає. Зараз головне – якнайшвидше позбутися болячок й бути готовим до нового виклику в своїй футбольній кар’єрі.