П’ятий тур чемпіонату України завершували “Оболонь” та “Кривбас”. Принаймні основну його частину, враховуючи, що два поєдинки за участю “Динамо” та “Дніпра-1” перенесено на невизначений термін. “Оболонь” у минулому турі несподівано обіграла “Дніпро-1”, “Кривбас” – вирвав нічию у видовищному поєдинку з “Шахтарем”.

УПЛ, 5-й тур.

Оболонь Київ – Кривбас Кривий Ріг 0 : 0.

Домашня зустріч з підопічними Юрія Вернидуба мала показати, наскільки системними є результати “зелено-білих” і чи готові вони боротись за щось більше.

Матч не дав однозначної відповіді. Команді Валерія Іващенка вдалося якісно стримувати Кривбас – перший реальний момент гості провели аж на 60-й хвилині, коли Задерака отримав розрізний пас і вийшов віч-на-віч. Федорівський відбив. Другий вдалося побачити аж на 74-й, коли Луньов розхистав захисників на лінії штрафного й бахнув повз правий нижній кут.

Оболонь була гострішою. На 5-й хвилині Тарануха у падінні замикав подачу, на 6-й Приймак у метушні спрямував м’яч у ворота метрів з п’яти, а на 55-й Тарануха пробив з розвороту з меж штрафного – м’яч полетів під поперечку. В усіх випадках криворіжців врятував Кліщук.

Ці три епізоди трапились після подач з кутового, на які кияни роблять серйозну ставку. Режисерам навіть вдалося підгледіти деякі схеми розіграшу.

Були і моменти з гри. На 76-й хвилині обрізка Бескоровайного завершилась ударом Карася метрів з 14-ти – точно по позиції Кліщука. На 78-й же Груша відібрав м’яч у дебютанта По й бахнув з дистанції. Над каркасом! На жаль, цей момент став останнім у зустрічі, що неабияк дратувало тренерів.

У компенсований час між штабами сталася груба перепалка з купою матюків, хоча після фінального свистка коучі тепло обіймались. Переможця у матчі не визначили. Нуль-нуль.