Державне бюро розслідувань провело результативну діяльність в Івано-Франківську.

Працівники ДБР викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки родичів керівництва міста та футболістів клубу Прикарпаття.

Про це повідомляє офіційний сайт Державного бюро розслідувань.

Спільно з УСР Нацполіції ДБР провело близько 30 обшуків на Івано-Франківщині, в результаті чого було викрито деяких керівників складу ТЦК, які налагодили протиправну схему фіктивного зарахування громадян на військову службу.

«Новобранці» отримували можливість фактично не проходити військову службу, проводячи час на власний розсуд. Деякі з них спокійно брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. До того ж вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення рахунком бюджетних коштів., — йдеться у заяві.

Зазначається, що за результатами буде вирішуватись питання повідомлення про підозру окремим військовим посадовцям територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Слід зазначити, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну футбольний клуб Прикарпаття оголосив, що 14 гравців та тренери команди вступили до лав ЗСУ, після чого клуб перейменувався на Прикарпаття ЗСУ.