У 1-му турі нової кампанії чемпіонату Англії обидві лондонські команди скатали справедливі нічиї. “Вест Гем” не втримав перемогу над “Борнмутом” у гостях, а “Челсі” відігрався у матчі з “Ліверпулем” на рідному “Стемфорд Бридж”. І там, і там – 1:1. Тепер кожна зі сторін бажала нарешті відчути смак довгоочікуваної перемоги.

АПЛ, 2-й тур.

Вест Хем – Челсі 3 : 1.

1 – 0. Агерд – 7.

1 – 1. Чуквуемека – 28.

2 – 1. Антоніо – 53.

3 – 1. Пакета – 90+5-пен.

Нереалізований пенальті: Енцо Фернандес (Челсі) – 43хв

Вил: Агерд (Вест Хем) – 68хв друга жовта картка

Вест Хем повернув в АПЛ найкращого виконавця стандартів, підписавши Ворда-Прауса з Саутгемптона. Джеймс відразу додав команді гостроти фірмовими подачами.

Перший навіс з кутового завершився без акцентованого удару, але вже другий став результативним. Ворд-Праус прицільно подав на голову Агерду, а той виграв повітря та вивів Вест Хем вперед.

На початку другого тайму новачок ще раз допоміг “молотобійцям” вийти вперед. Ворд-Праус скористався обрізкою суперника і миттєвим пасом з центра поля знайшов попереду Антоніо – той забив.

Челсі в першому турі приємно здивував. Команда показала солідний футбол і розписала нічию з Ліверпулем. Маурісіо Почеттіно, відповідно, вирішив не змінювати схему та склад (тільки травмований Джемс залишився поза заявкою) на дербі – знову 3-4-2-1 зі Стерлінгом і Чуквуемекою під Джексоном.

Мудрик залишився в запасі, адже свій шанс тиждень тому не використав. А його конкуренти розпочали так, що стало тривожно за перспективи українця. Чуквуемека зрівняв рахунок класним ударом у середині першого тайму після активних дій Чілвела.

Стерлінг взагалі був найкращим на полі. Рахім прискорювався і відігрував 4-5 суперників одним ривком. У нього 80% вдалих спроб дриблінгу. Стерлінг підхопив м’яч, залетів у штрафний майданчик і заробив пенальті (Енцо не реалізував 11-метровий). Через кілька хвилин обіграв кількох опонентів на правому фланзі та шикарно прострілив вздовж воріт (Джексон, Чуквуемека та Чілвел змарнували момент).

Наприкінці першого тайму Мудрик несподівано отримав подарунок – травмувався Чуквуемека. Українець вийшов відразу по перерві на позицію лівої “десятки”, а через 15 хвилин, коли Почеттіно випустив Кайседо та перебудував команду на 4 захисники, Михайло повноцінно перейшов на зручний лівий фланг.

Мудрик викладався, відпрацьовував без м’яча і навіть два рази зіграв у відборі, вчасно увімкнувшись., А от в плані креативу є дуже багато питань. Українцю катастрофічно бракує взаєморозуміння з партнерами. Всі спроби загострити завершувалися неточними пасами. Навіть коли Михайло класно відірвався на фланзі та прострілив вздовж воріт – Стерлінг не пішов на цей крос.

Двічі українець намагався пробити по воротах. Обидва рази вийшло дуже невдало: спершу послизнувся, потім пальнув по горобцях. В активності Мудрику не відмовиш – наприкінці матчу його переміщення допомогло вийти на удар Мадуеке (парирував голкіпер). Оцінки статистичних порталів: SofaScore – 7.2, WhoScored – 6.3.

Однак невдалі дії Мудрика були затьмарені жахливим дебютом Кайседо. Найдорожчий гравець в історії АПЛ провів жахливі пів години за Челсі. Склалося враження, що еквадорець взагалі не розуміє, що робити на полі. “Сині” залишилися в більшості після вилучення Агерда, але жахлива гра 115-мільйонного Мойзеса вирівняла склади. У компенсований час він до всього привіз пенальті на власні ворота – Пакета поставив крапку.