Колишній головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь відповів на запитання, чи не вичерпав себе Мірча Луческу у київському «Динамо».

— Я так не вважаю. Дай Бог, щоб всі тренери не тільки працювали, як Луческу, а хоча б дожили до його років. Треба враховувати, що Луческу переніс операцію, йому було важко, ще й довгі переїзди давались взнаки. Також багато ключових гравців «Динамо» травмувалось: Бущан, Шапаренко. Свою роль зіграв і продаж Циганкова, Вербича, Кендзьори. Це досить суттєві втрати. А молодь, напевно, трохи розгубилася, тому й вийшов такий результат.

В цьому сезоні «Динамо» — більш згуртована команда і є претендентом номер один на золоті медалі. Але треба укріпити позицію нападника та центральну лінію захисту. З відходом Забарного, Бурди і Боля будь яка травма захисника викличе проблему. «Шахтар» же не цурається повертати досвідчених гравців — Ракицького, Чигринського. Сьогодні це тільки плюс для українського футболу. Ще одна проблема «Динамо» — лише один центральний нападник — Ванат. Мені не зрозуміло, чому вони нікого не підписали на цю позицію.

— «Динамо» теж повернуло Ярмоленка. Він ще здатний допомогти команді на полі, чи його рівень вже не тягне і він буде лідером тільки в роздягальні?

— Будемо сподіватись, що буде лідером і на полі, і в роздягальні. Ярмоленко вже допомагає «Динамо» набирати очки. Щодо збірної, то все залежить від нього, адже там гратимуть найкращі. Останні пару сезонів в АПЛ він грав не так багато, тому від його віку пару років можна відмінусувати. В даній ситуації такі зіркові футболісти просто необхідні УПЛ. Це правильна практика, коли клуби повертають своїх великих гравців. Впевнений, що Андрій стане окрасою нашого чемпіонату.

— Ким, на вашу думку, «Динамо» може підсилити центр захисту?

— Мені дуже подобається Батагов із «Зорі», у цього хлопця хороше майбутнє. Я б такого гравця на місці «Дніпра-1» не відпускав. Арсеній дуже виріс за минулий рік. Значну роль у його становленні зіграв партнер у центрі захисту — досвідчений Імереков, який раніше виступав у «Десні».