Відомий портал Goal склав список з десятки найбезглуздіших, на думку видання, трансферів у 2023 році.

Звісно, не міг у нього не потрапити і український вінгер Михайло Мудрик, який у січні цього року за 70+30 млн євро перебрався із “Шахтаря” до “Челсі”.

В українця – почесне друге місце у рейтингу.

“Арсенал” розлютився, коли “Челсі” повів у них угоду щодо Михайла Мудрика під час січневого трансферного вікна. Проте насправді їхні лондонські суперники надали їм величезну послугу.

Мудрик виглядав захоплюючим гравцем у “Шахтарі”. “Український Неймар” був швидкий і надзвичайно технічний, але ціна була завищена: “Челсі” погодився заплатити 62 мільйони фунтів стерлінгів уперед і потенційні 27 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді бонусів.

Але Мудрик не був гравцем стартового складу у збірній Україні, а більш-менш регулярно забивати голи за “Шахтар” він лише розпочав.

Досі були серйозні сумніви щодо його завершення та кінцевого продукту. З того часу ці побоювання виправдалися на “Стемфорд Брідж”, коли Мудрік ніяк не міг забити свій перший гол за “Челсі” і більшу частину часу проводив на лаві запасних.

У свої 22 роки Мудрик ще може досягти успіху в західному Лондоні, але прямо зараз він нічого не робить, окрім як підкреслює ризик, властивий політиці “синіх”, яка укладає вигідні довгострокові контракти з молодими, недосвідченими гравцями, – йдеться у матеріалі видання.

Топ-10 найбезглуздіших трансферів 2023 року:

  1. Мойсес Кайседо (Брайтон – Челсі, 115 млн фунтів);
  2. Михайло Мудрик (Шахтар – Челсі, 89 млн. фунтів);
  3. Малком (Зеніт – Аль-Хіляль, 60 млн. фунтів);
  4. Деклан Райс (Вест Хем – Арсенал, 105 млн фунтів);
  5. Расмус Хойлунд (Аталанта – Манчестер Юнайтед, 73 млн. фунтів);
  6. Ромео Лавія (Саутгемптон – Челсі, 58 млн. фунтів);
  7. Кай Хаверц (Челсі – Арсенал, 65 млн фунтів);
  8. Мейсон Маунт (Челсі – Манчестер Юнайтед, 60 млн фунтів);
  9. Енцо Фернандес (Бенфіка – Челсі, 107 млн фунтів);
  10. Харрі Кейн (Тоттенхем – Баварія 100 млн. фунтів)