Багаторічний скаут донецького «Шахтаря» Олексій Чередник розповів про роботу зарубіжних фахівців, які очолювали селекційний відділ «гірників».

«Спочатку приїхав голландець Ян Штрейєр. Класний мужик, обожнюю його. Він приїхав, подивився і сказав: „Хлопці, працюйте, ви без мене тут усе знаєте“. Ну і не заважав нам. Потім він пішов, і селекційну службу очолив відомий португальський фахівець — Луїш Гонсалвеш.

Почалися невеликі проблеми. Скажімо так, розбіжності в селекційній роботі. Але, загалом, нічого, нормально. Привезли Фернандіньо, Вілліана, Ілсіньо, Дугласа Косту, Тейшейру… Загалом, зібрали прекрасну команду.

Але потім він іде в „Порту“ і приходить Жозе Боту — аферист, який розвалив усе. Прибрав одного, іншого, третього. Сергія Ателькіна хотів звільнити, але його відстояли. Я думаю, через це в Сергія виникли проблеми з серцем. Він такого удару не пережив. Мене Боту теж відсунув, але я без образи про це кажу. Така справа, у кожного своє бачення. А потім почалася війна — і все», — сказав Чередник.