20-річний центральний захисник “Шахтаря” Едуард Козік поділився думкою про матч 3-го туру з “Олександрією” (2:1), у якому він вийшов на заміну.

— Едуарде, чому після гарного першого тайму гра “гірників” у другому таймі стала зовсім іншою. Чому так сталося?

— Так, ми також розпочинали зустріч і з “Металістом 1925”. Хоча тоді ми, може, менших моментів створили. А сьогодні? “Олександрія” досить добре зіграла проти нас. Вони довго володіли м’ячем. А за такої спеки це важливо. Відбирати м’ячі завжди складно за дикої спеки. Але ми свої моменти у дебюті зустрічі реалізували та виграли у цьому матчі. Важливо, що три очки ми заробили.

— Хто, на твій погляд, найкращий гравець “Шахтаря” у цій зустрічі?

— Гергі Гочолейшвілі. У його активі дві гольові передачі.

— Яке завдання ставив Патрік ван Леувен, випускаючи тебе на поле?

— Зіграти надійно в обороні.

— Чому всі стандартні положення біля воріт донеччан були такими небезпечними?

— Можливо, не зовсім правильно посідали позиції під час оборони.

— Дмитро Різник врятував “Шахтар” наприкінці зустрічі?

— Так, він лев матчу. Всі хлопці йому подякували у роздягальні.

— До першого матчу “Шахтаря” у Лізі чемпіонів близько місяця. Попереду суперники рівня “Манчестер Сіті”, “Реала”, “Мілана”, “ПСЖ”, “Баварії”.

— Розуміємо, тривога є. Але є час для якісної підготовки.

— У цій грі наставник “Шахтаря” не міг розраховувати на Ракицького, Корнієнка, Степаненка, Судакова та Бондаренка. Це сильно ослабило команду?

– Звичайно. Ці хлопці багато років допомагають команді досягати успіхів. Вони мають досвід, вони можуть і підказати, і прикрикнути. Їх не вистачає.

– Ти встиг стати своїм у першій команді клубу?

— Я провів лише другий матч у цьому чемпіонаті. У колективі у нас все супер. Старші гравці допомагають мені. Зараз для мене важливою є ігрова практика.