Чемпіонат Англії, перший тур
12 серпня 2023 року. Лондон, “Емірейтс”
“Арсенал” 14:30 “Ноттінгем Форест”
Телетрансляція – Setanta Sports

Арсенал

Для Мікеля Артети стомільйонний трансфер Деклана Райса, переходи Кая Хавертца, Юррієна Тімбера і незабаром – Давида Раї, це не тільки демонстрація амбіцій, але й реалізація бажання зробити свою команду ще гнучкішою та варіативнішою, а головне – додати глибини складу. Травма Саліба та спад форми Парті наприкінці минулого сезону стали визначальними у програші чемпіонського титулу і, щоб уникнути повторення подібного сценарію, “Арсенал” підписав футболістів, які за своїми можливостями та якостями мають створювати додаткову конкуренцію.

Каю Хавертцу було не зовсім зручно на позиції центрфорварда в матчі з “Манчестер Сіті” в Суперкубку Англії. Німецький універсал підміняв травмованого Жезуса, і не реалізував два хороших шанси. Ймовірно, проти “Ноттінгем Форест” Хавертц зіграє в середній лінії, а в атаці вийдуть Нкетіа або Троссард.

До старту першого туру відновилися від травм Зінченко та Жоржиньо, але у стартовому складі їх очікувати не варто. Ще кілька тижнів потрібно на відновлення Габріелу Жезусу.

Враховуючи Суперкубок Англії, “Арсенал” зіграв шість товариських матчів у міжсезоння, тричі зіграв унічию 1:1, двічі виграв, зокрема і в “Барселони” (5:3) і програв “Манчестер Юнайтед” (0:2).

Ноттінгем Форест

Минулого сезону “Ноттінгем Форест” підписав 30 футболістів, і Стіву Куперу не завжди вдавалося знайти правильний баланс і вдале поєднання з такого великого розмаїття. Тренер “Фореста” двічі був на межі звільнення, у підсумку свою роботу втратили два спортивні директори, а 43-річний тренер привів “Форест” до порятунку якраз після перемоги над “Арсеналом” у 37-му турі, заразом і зробивши “Манчестер Сіті” чемпіоном.

Літо-2023 проходить на “Сіті Граунд” набагато тихіше. “Ноттінгем Форест” підписав американського кіпера Метта Тернера замість Кейлора Наваса та Діна Хендерсона, які повернулися до своїх клубів. Також була посилена атака трансфером вінгера МЮ Антоні Еланги, в якості вільного агента приєднався до “лісників” фланговий захисник Ола Айна. Крім двох воротарів, клуб покинули Лоді, Саррідж, Колбек, Кук, Лінґард і Андре Айю.

Передсезонка “Фореста” була не з простих. Команда Купера програла чотири з семи матчів, і змогла забити лише два голи.

Тренер “Ноттінгем Форест” не зможе розраховувати в матчі з “Арсеналом” на захисників Феліпе, Річардса і Ньякате, під питанням гравці атаки Авонійї і Джонсон.

Статистика команд, цифри і факти

  • “Арсенал” не програвав “Ноттінгем Форест” на своєму полі в останніх дев’яти матчах (п’ять перемог, чотири нічиї).
  • Минулого сезону “Ноттінгем Форест” виграв лише один виїзний матч АПЛ, програвши 13 із 19 поєдинків. На “Емірейтс” команда Купера програла 5:0.
  • “Ноттінгем Форест” не вигравав у “Арсенала” два матчі поспіль з часів легендарного Брайана Клафа (вересень 1978).
  • “Арсенал” ніколи не вигравав чемпіонат, якщо програвав перший матч сезону.
  • “Арсенал” виграв 17 із 22 останніх матчів Прем’єр-ліги на своєму полі.

Останні п’ять матчів Арсеналу і Ноттінгем Форест

Арсенал

08.08 “Манчестер Сіті” 1:1 (Суперкубок Англії)
02.08 “Монако” 1:1 (Емірейтс Кап)
27.07 “Барселона” 5:3 (Товариський матч)
23.07 “Манчестер Юнайтед” 0:2 (Товариський матч)
20.07 “MLS All Stars” 5:0 (Товариський матч)

Ноттінгем Форест

05.08 “Айнтрахт” Франкфурт 0:0 (Товариський матч)
02.08 “Ренн” 0:5 (Товариський матч)
30.07 “ПСВ Ейндховен” 0:1 (Товариський матч)
27.07 “Лідс” 0:2 (Товариський матч)
22.07 “Леванте” 2:1 (Товариський матч)

Особисті зустрічі

У минулому сезоні команди обмінялися домашніми перемогами. “Арсенал” виграв 5:0, “Ноттінгем Форест” – 1:0. Загальна історія АПЛ – дев’ять перемог “Арсеналу”, чотири “Ноттінгем Фореста”, три нічиї.

Орієнтовні склади

“Арсенал”: Ремсдейл – Вайт, Саліба, Габріел, Тімбер – Едегор, Райс, Хавертц – Сака, Нкетіа, Мартінеллі

“Ноттінгем Форест”: Тернер – Воррелл, Болі, Маккенна – Ор’є, Єйтс, Мангаля, Айна – Данілу, Джонсон – Ґібзз-Вайт