Другий тур нового сезону показав, що Перша ліга спроможна на сенсації. Бували й несподіванки більші, проте нас все одно вразила перемога Діназа над учасником Чемпіонської групи минулого сезону – Кременем.

І не тільки самим фактом цієї перемоги, а й тим, що здобута вона завдяки двом голам нападника, який є ровесником Алієва та Мілевського. Проте, як найстарший голеадор поточного чемпіонату, не втомлюється допомагати своєму клубу. Власне, Шева – це ще й ситуативний лідер бомбардирських перегонів, який за два матчі забив три м’ячі.

Герой другого туру у Першій лізі Вячеслав Шевченко поділився враженнями від перемоги над Кременем (2:1), а також розповів про важливість відновлення у свої 38 років.

– Безумовно, мені було приємно отримати відзнаку від авторитетних спеціалістів, – сказав на початку бесіди футболіст. – Проте, результати команди завжди виходять на перший план. Намагатимуся приносити ще більше користі Діназу.

– Команда у стартовому турі програла Чернігову, а в Кубку вилетіла від Локомотива. Вже розібралися у чому причина?

– Аналізували свої помилки, спілкувалися між собою, слухали зауваження тренерів. У футболі завжди через три-чотири дні є шанс виправити помилки. Задоволений, що ми своїм шансом скористалися.

– Напевно, на гру проти Кременя вас не потрібно було додатково мотивувати, адже хотіли реабілітуватися перед вболівальниками?

– Для нас це була перша офіційна домашня гра у сезоні, тому додатково мотивувати нас не потрібно було. Команду приїхали підтримати вболівальники, яких не мали права підвести. З максимальним налаштуванням і концентрацією виходили на гру.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб перед грою?

– Ми три дні конкретно готувалися під цього суперника, тому Олександр Борисович Головко сказав, що можна навіть не проводити установку. Потрібно було перенести всі напрацювання на поле під час матчу.

– У середині першого тайму ви реалізували пенальті і вивели свою команду вперед. Роль пенальтиста вам приємна чи навпаки відчуваєте додаткову відповідальність?

– Пенальті це завжди відповідальність, але я був максимально сконцентрований і заряджений на гол. Вдалося викинути зайві думки з голови. Щасливий, що зміг забити.

– На куражі ви пішли вперед і мали можливість збільшувати перевагу, але декілька моментів не реалізували. На вашу думку, команді не вистачає холоднокровності у завершальній стадії атаки чи ще в чомусь причина?

– У двох офіційних матчах чемпіонату забили чотири м’ячі, тому не можна говорити про брак холоднокровності. Вважаю, що у деяких епізодах нам просто не щастило. До того ж, воротар суперників грав надійно. У футболі неможливо все забивати. В атаці граємо досить непогано.

– Проте, ще до перерви Діназ все ж досягнув свого і знову за допомогою пенальті. У моменті з одинадцятиметровим ви прискорилися і змусили Матуса порушувати правила. Очікували від себе такої реактивної швидкості?

– Якщо не ставити перед собою максимальні завдання, то можна не виходити на поле. Я тренуюся на рівні з всіма хлопцями і не звертаю уваги на вік. У Європі деякі навіть грають до 45. У тому епізоді потрібно було першим зреагувати і мені це вдалося.

– За рахунок чого вдається у 38 років тримати себе у формі? Можливо, дотримуєтеся спеціальної дієти?

– У моєму віці треба ще більше уваги приділяти собі, своєму організму. Особливо це стосується відновлення. Я є співвласником медичних реабілітаційних центрів, тому є можливість ходити до кріосауни, користуватися всіма сучасними приладами для відновлення. Зі мною працюють фахівці з національної збірної.

– У другій половині зустрічі ваша команда впевнено грала за результатом. Наскільки задоволені своєю грою?

– Після перерви не ризикували, адже розуміли, що необхідно втримати свою перевагу, грати спокійно. Не можу сказати, що постійно сиділи в обороні. При першій можливості вибігали в атаку. Задоволений грою нашої молодої команди, але треба ще багато над чим працювати.

– Діназ вперше з травня переміг. Після фінального свистку видихнули з полегшенням?

– Ми всі дуже хвилювалися, відчували відповідальність за результат. Задоволені, що досягнули бажаного результату. Рухаємося лише вперед.

– Три голи в двох стартових турах напевно не можуть не радувати?

– Голи завжди додають впевненості у власних силах. Вдвічі приємніше, коли твої забиті м’ячі допомагають команді перемагати.

– На які місця здатний претендувати Діназ з огляду на кадровий потенціал?

– Зараз складно передбачити місця команд у турнірній таблиці, адже весь сезон ще попереду. Низка колективів суттєво оновилися під час міжсезоння. Перші тури довели, що сенсацій вистачатиме.