У переддень першого матчу київського “Динамо” із грецьким “Арісом” із Салонік у третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій своїми думками про стан справ у столичній команді та очікуваннями від дуелі з представниками древньої Еллади поділився колишній динамівець Сергій Ковалець.

– Завдяки нашим воїнам із ЗСУ ми маємо змогу очікувати і матчі збірної України, і поєдинки наших клубів в єврокубках, – починає коментар Ковалець. – Але якщо б ми не проводили внутрішній чемпіонат, то і “молодіжка” не вийшла б на Олімпіаду. Тому ми повинні жити, грати і показувати світу і росіянам, що ми навіть незважаючи на важкі умови сьогодення живемо і розвиваємося. Що стосується матчу “Аріс” – “Динамо”, то у цій парі за рахунок багатого досвіду проведення ігор європейського рівня фаворитом є київська команда. Якщо всі аналізують минулий сезон, який складався для динамівців не кращим чином, то вважаю, що з поверненням Андрія Ярмоленко все змінилося. Його поява у складі позитивно впливає на атмосферу у колективі, на командні дії. Та й сам Андрій показує досить хорошу гру. Я так розумію, що він попросив, щоб провідні гравці залишились в команді – Сидорчук, Буяльський, Караваєв. Плюс Шапаренко відновився, що теж відіграє позитивну роль у грі динамівців у плані конструктивізму.

Так, є ще деякі проблеми у захисті, адже гравці у цій ланці молоді, не надто досвідчені – от і припускаються помилок. Та як говорив Валерій Лобановський: “Захист починається з атаки” – тобто всі повинні відбирати м’яч. У першій грі чемпіонату з “Минаєм” були певні моменти в обороні, та й у матчі з “Оболонню” динамівцям теж було непросто, адже суперник діяв досить активно. Тому зважаючи на ці факти, у тренерського штабу “Динамо” є над чим працювати. Втім, як би там не було, а це добре, що “Динамо” в обох згаданих поєдинках здобуло перемоги. Даний факт дозволяє підходити до єврокубкових матчів у гарному психологічному стані. Я вважаю, що якщо “Динамо” обіграє за сумою двох матчів “Аріс”, то вийде до наступного раунду Ліги конференцій, де суперником стане переможець пари “Нефтчі” (Баку) – “Бешикташ” (Стамбул). Віримо, що так воно і буде.