Ілкай Ґюндоган може залишити «Барселону» безкоштовно, якщо він не зареєструється вчасно для їхнього відкриття Ліги проти «Хетафе».

Як повідомляє SPORT та низка інших іспанських видань, у контракті Гюндогана є важливий пункт, який дозволить йому безкоштовно покинути клуб, якщо його не зареєструють вчасно на перший матч Ла Ліги у сезоні 2023/24 проти «Хетафе». Він приєднався до каталонського клубу як безкоштовний трансфер після відходу з «Манчестер Сіті» наприкінці червня, відмовившись від продовження контракту з власниками требла, щоб реалізувати давню мрію приєднатися до іспанських гігантів.

Проте затримка з його реєстрацією викликала стурбованість, особливо через те, що «Барселона» зіткнулася з фінансовими проблемами. Якщо Гюндоган зрештою піде безкоштовно, «Барселоні» доведеться виплатити його зарплату у розмірі 10 мільйонів євро (8,64 мільйона фунтів/11 мільйонів доларів) за перший рік його трирічного контракту.

“Барселона” зареєструвала в Ла Лізі всього 13 гравців. Проте можливий відхід Усмана Дембеле до «Парі Сен-Жермен» та Франка Кессі до саудівського «Аль-Ахлі» допоможе скоротити їхній фонд заробітної плати. Крім того, президент Джоан Лапорта також готовий продати 16% акцій Barca Studios вартістю 65 млн. євро (56,15 млн. фунтів стерлінгів / 71,5 млн. доларів США) німецькій інвестиційній фірмі для подальшого збільшення фінансів.

Оскільки до першого недільного матчу «Барси» у Ла Лізі проти «Хетафе» залишилося лише кілька днів, годинник цокає для «Барселони», щоб завершити реєстрацію Гюндогана. Лапорта активно працює над продажем гравців та фінансовими стратегіями, щоб забезпечити стабільність команди. До цього ще невідомо, чи німець виступить проти «Тоттенхема» у вівторок під час трофею Джоан Гампер.