Президент ПФК Звягель Дмитро Костюк після великої перемоги над Нивою В (7:4) розповів про кадрові зміни в команді

Перший ігровий день першого туру у Другій лізі приніс чимало позитивних емоцій уболівальникам команд. Особливо це стосується матчу у Вінниці, де Звягель забив господарям сім м’ячів, а гра закінчилася хокейним рахунком 7:4 на користь Звягеля. Після гри президент Звягеля Дмитро Костюк відповів на питання ЗМІ.

– Результат сьогоднішнього матчу – це оцінка нашої селекційної роботи влітку, – підкреслив президент ПФК Звягель. – Автор хеттрику Артур Ващишин мав пропозиції від інших клубів, але я в жодному разі не міг дозволити йому піти. З першого його товариського матчу минулого сезону я бачу гравця дуже високого рівня, вболіваю за нього і впевнений, що футбольний клуб Звягель може дати для його кар‘єри більше, ніж будь-який інший. Він у нас найкращий бомбардир, на нього грають партнери, сьогодні забив тричі, минулого матчу – двічі і далі буде, ми маємо повернути його до топ-футболу!

Дублі зробили Денис Ндукве і Богдан Оринчак – два наші літні придбання. Денис зацікавив нас ще минулого сезону, коли ми грали з Чайкою. Влітку в нього була пропозиція від дуже потужного клубу, але нам вдалося його перехопити і я вважаю це величезним успіхом. Ми шукали форварда, в нас надовго вибув Бамболя і знайшли найкращий варіант. Сильний, з інтелектом, технічний молодий українець. І Богдан Оринчак, як для нашої молодої команди – наддосвідчений гравець, якого ми підписали з Першої ліги, після виступів в Діназі та Прикарпатті. Богдан якісно вийшов на заміну, забив двічі, але це не його межа. Він ще не повністю відновився після травми і ми чекаємо від нього ще більшої залученість до командних дій.

Тому, думаю, нам вдалося замінити лідерів. Ми мали проблеми в опорній зоні, вирішили їх частково, підписавши Богдана Панчишина з ФК Львів. Молодий (19 років), але вже готовий гравець основи Звягеля зі світлою головою. Зараз ще працюємо над тим, щоб підписати ще одного-двох гравців в центр поля, адже сезон довгий, потрібна конкуренція. Також після того, як пішов Ярослав Ващенко, який був основним лівим захисником навесні, ми маємо певні питання по цій позиції. Теж шкода, по-перше, тому що Ярослав – звягелянин і багато приніс клубу, однак він вирішив зосередитися на своїй дитячій футбольній школі і, витрачаючи менше часу, грати на аматорському рівні. Юрій Максимов, як бачите, награє на позиції лівого захисника Андрія Фесенка. Але як будуть здорові всі наші центральні захисники, думаю, що Андрій Власюк перейде з центру на позицію лівого захисника.

Денис Червінський хотів спробувати свої сили в сильнішому дивізіоні і я радий за нього, що сьогодні він грає в Першій лізі в Буковині, буду персонально за нього вболівати. Денис був лідером команди і кращим нашим правим захисником. Власне, єдиним правим захисником, який був в команді минулого сезону. Влітку нам вдалося підписати контракт з Іллею Черидниченком. І сьогодні в Вінниці, і в Кубку України в Звягелі Ілля показав топовий футбол. Проявив і ігровий інтелект, і свою фізичну підготовку, і лідерські якості. На зборах він виграв конкуренцію у Червінського, головний тренер Юрій Максимов зробив ставку на Іллю. Було б навіть несправедливо перед Денисом маринувати його на лаві запасних в той час, як він має пропозицію з Першої ліги, – говорить Костюк.

– Авер‘янов – це теж втрата для нас, це хороший футболіст і хороша людина, – продовжує Дмитро Костюк. – Наприкінці минулого сезону була інформація про інтерес до нього з Першої ліги: більша зарплата, вищий рівень футболу. Він просив його відпустити, розірвати контакт. Ми так і зробили. Не бачу сенсу змушувати гравця залишатися у нас і бути нещасним. Я пропонував йому покращений контракт, але Максим хотів також гарантії місця в основі. А в нас в команді ніхто такої гарантії не має. Потрібно працювати на максимумі на тренуваннях, доводити свій рівень кожного матчу. На жаль, Максим опинився не в Першій лізі, а в складі Скали, нашого конкурента в Другій лізі. Дуже шкода. Слідкую за його виступами, він зараз в кожному матчі кладе дублі! Бажаю удачі, але не в матчах проти Звягеля.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ПФК Звягель