“Зоря” та “Кривбас” розпочали сезон із поразок, що, зрозуміло, вдарило по амбіціях команд, які розраховують закінчити нинішній чемпіонат, як мінімум, у зоні єврокубків. Що ж, сьогодні можна було виправити ситуацію.

УПЛ, 2-й тур.

“Зоря” Луганськ – “Кривбас” Кривий Ріг 1 : 3.

1 – 0. Антюх – 4-пен.

1 – 1. Луньов – 42-пен.

1 – 2. Приходько – 57.

1 – 3. Дебелко – 90+5.

Вил: Гулько (Зоря) – 72хв друга жовта картка

Нереалізований пенальті: Хомченовський (Зоря) – 89хв поперечина

Матч між Зорею та Кривбасом проходив на лівобережному стадіоні у Києві при 34-градусній спеці. Звісно, за такої погоди сподіватись на високі швидкості було марно – тим паче в УПЛ. Втім, навіть за такого розкладу моментів могло бути й більше.

Обговорювати в грі обох команд до перерви практично нічого. Команди грали біцца-бороцца, а замість Юрія Вернидуба арбітрів матюками крив його асистент. Хоча головного тренера криворіжців ніхто не дискваліфіковував.

Тим не менш, фани побачили два голи. Зоря відкрила рахунок вже на 4-й хвилині внаслідок фолу Бізімана проти Волошина, хоча варто відзначити і Русина. Момент почався з його відкривання на лівому фланзі й своєчасного прострілу під вривання Вікентію. 11-метрвий реалізував Антюх – 1:0.

Кривбас теж відігрався з пенальті, який вдалося заробити на 42-й хвилині. Фол у штрафному луганців виглядав більш намальованим, ніж в епізоді з Бізімана та Волошиним. Якщо хавбкек криворіжців з великою ймовірністю зачепив суперника ногами, то Антюх просто поклав руки на спину Хомченовському.

Так чи інакше, Луньов з “позначки” пробив у дев’ятку. 1:1! Цей епізод теж не був випадковим, адже йому передувала подача з кутового й замикання у поперечину.

Якщо перший тайм був рівним, то в другому Зоря відверто провалилась. Підопічні Ненада Лалатовіча взагалі нічого не створили біля чужих воріт, та ще й залишились у меншості. Гулько, який вийшов на 59-й хвилині, примудрився отримати дві жовтих картки до до 72-ї.

Кривбас міг забивати другий гол ще на 54-й хвилині внаслідок “атаки віялом” із прострілом Бескоровайного. В останню мить його перервав Кожушко, однак вже на 57-й криворіжці таки вийшли вперед. Дібанго переграв захисника на фланзі й скинув м’яч у центр під удар Приходьку – 1:2!

На 79-й хвилині гості провели і третій гол. Луньов запоров вихід сам на сам, але зберіг м’яч для Задераки – той же розкидав трьох захисників і розстріляв ворота. На жаль для Максима, лайнсмен помітив офсайд. На 88-й же хвилині Кривбас заробив пенальті, який взявся виконувати Хомченовський, однак капітан зі всієї сили зацідив у поперечку!

Добити луганців вдалося аж на останніх секундах внаслідок їхнього невдалого виносу. Криворіжці провели блискавичну контратаку, в завершенні якої Дебелко увійшов у штрафний, протиснув Снурніцина та прокинув м’яч повз голкіпера. 1:3!

Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Кривбаса. Підопічні Юрія Вернидуба виграла перший матч у новому сезоні УПЛ. Зоря ж стартує з двох поспіль поразок у матчах, де вдалося відкрити рахунок.