Донецький “Шахтар” зазнав поразки у благодійному матчі проти “Тоттенгема” на домашній арені “шпор” у Лондоні. У воротах Дмитра Різника побувало чотири м’ячі, всі з яких забив Гаррі Кейн.

Товариський матч
“Тоттенгем” – “Шахтар” 5:1
Голи: Кейн 38 (пен.), Кейн 50, Кейн 55, Кейн 79, Скарлетт 90+4 – Келсі 45

Господарі одразу взяли м’яч під контроль та стали розхитувати оборону донеччан. Однак Андрій Пятов, який отримав п’ятнадцять хвилин у своєму прощальному матчі, не пропустив. Всі голи дісталися молодому колезі ветерана, Дмитру Різнику.

Перша половина зустрічі завершилася результативною нічиєю. Рахунок відкрили господарі: Козік за підніжку проти Меддісона привіз пенальті на ворота “Шахтаря”, який реалізував Кейн. Однак перед свистком на перерву донеччани відігралися: Сікан навісив – Келсі замкнув.

У другому таймі забивала лише одна команда. Другий гол Кейн забив після подачі від Меддісона, третій – після перехоплення на половині “Шахтаря”, коли нападник відклеївся від захисника, четвертий – Різник відбив удар Соломона прямо на ногу Гаррі. Крапку поставив Скарлетт, якому дали всередині штрафного “гірників” прийняти м’яч, розвернутися та пробити у ворота.

“Шахтар” припускався дуже великої кількості помилок. Звісно, “гірники” не виставили на цю гру оптимальний склад, але з іншого боку – сезон у “гірників” вже стартував, а у “Тоттенгему” – ні.

Далі донеччани проведуть на наступних вихідних матч проти “Олександрії” в рамках УПЛ, а “Тоттенгем” за два дні очікує ще спаринг із “Барселоною”.