Categories: УПЛ

УПЛ. Динамо перемогло Оболонь у матчі з 6 голами

У рамках 2-го туру Української Прем’єр-ліги відбулося київське дербі між «Оболонню» та «Динамо».

Українська Прем’єр-ліга. 2 тур.

«Оболонь» – «Динамо» – 2:4.

 Черненко, 42, Карась, 50 – Ванат, 17, Ярмоленко, 31, пен, 76, пен, Буяльський, 45+5.

 Мороз, 30, Груша, 69, Мединський, 79 – Кабаєв, 22, Сидорчук, 58, Шепелєв, 78, Дубінчак, 79, Вівчаренко, 89.

 Груша, 73 (дві ЖК).

«Оболонь»: Федорівський – Лук’янчук, Приймак, Черненко, Прокопенко, Слободян (Осман, 84), Мединський (Нагієв, 84), Вовкун (Карась, 32), Мороз, Суханов (Краснопір, 65), Тарануха (Груша, 65).

«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак (Вівчаренко, 82), Сирота, Дячук, Тимчик, Сидорчук (Бражко, 65), Шапаренко (Шепелєв, 65), Буяльський, Кабаєв (Н. Волошин, 46), Ярмоленко, Ванат (Діалло, 82).

Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Незважаючи на спеку (на момент початку матчу у Києві було +34 градуси), команди розпочали зустріч у інтенсивному темпі, при цьому спостерігався активний пресинг обох суперників. Динамівці більше володіли м’ячем, намагаючись позиційними атаками розкрити оборону господарів поля. «Пивовари» розраховували на закидання м’яча за спини захисників «Динамо», і така тактика не була малоперспективною. Одну з атак навіть завершив влучним ударом Мединський, але арбітр зафіксував офсайд у Таранухи, який брав участь у епізоді. VAR підтвердив рішення Юрія Іванова.

Незабаром ситуація повторилася біля протилежних воріт. Ну, майже повторилася. Після скидки на хід від Буяльського Ванат відправив м’яч у ближню «дев’ятку», але Іванов зафіксував офсайд у форварда. Знову відеоасистенти довго розглядали момент, і вдруге у матчі рішення було ухвалено не на користь «Оболоні»: арбітр вказав на центр поля.

«Пивовари» відреагували активними атаками, внаслідок чого Бущану довелося демонструвати реакцію після ударів Черненка та Суханова. А після короткої паузи, пов’язаної із освіжаючими процедурами, той же Суханов здалеку пробив поруч зі стійкою. Але потім господарів поля спіткала ще одна неприємність. Мороз у штрафному майданчику наступив на ногу Буяльському, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Ярмоленко з «точки» не залишив шансів Федорівському, забивши свій 100-й гол в Українській Прем’єр-лізі.

Футболісти «Оболоні» продовжили активно атакувати, але «біло-сині» ледь не забили ще один гол. Ярмоленко технічно зіграв у штрафному майданчику суперників і несильно пробив повз голкіпера, а Черненко встиг з лінії воріт вибити м’яч. За кілька хвилин Ярмоленко з-за меж штрафного влучив у стійку. А наприкінці тайму знову арбітри дивилися відеоповтор. Черненко пробив зі штрафного з лівого флангу і м’яч опинився у воротах «Динамо». Іванов зафіксував офсайд у Мороза, котрий намагався підправити м’яч у ворота, але після роботи VAR зарахував гол.

Перед перервою рахунок ледве не став рівним, коли після зрізки від Сироти м’яч пролетів над поперечиною. Але на цьому було ще не все. На п’ятій компенсованій хвилині простріл Дубінчака з лівого флангу влучним ударом замкнув Буяльський.

На початку другої половини зустрічі інтрига знову відродилася. Карась зіграв на випередження і головою замкнув навіс зі штрафного. Динамівці одразу відповіли своїм гольовим моментом: Ярмоленко зі штрафного влучив у «стінку», а після відскоку Сидорчук пробив у штангу. Добивав Ярмоленко, і ще раз «Оболонь» врятував каркас воріт.

У середині другого тайму м’яч знову опинився у воротах «Динамо», і знову арбітр зафіксував офсайд у футболіста «Оболоні». На цей раз для перегляду відеоповторів багато часу не знадобилося: положення поза грою було очевидним. А незабаром ситуація для «пивоварів» зовсім погіршилася. Віталій Груша протягом кількох хвилин отримав дві жовті картки (причому першу – за симуляцію), залишивши свою команду у меншості.

«Біло-сині» одразу реалізували свою чисельну перевагу. Лук’янчук у штрафному майданчику збив Ваната, і Ярмоленко знову холоднокровно реалізував пенальті. У більшості підопічні Мірчі Луческу спокійно довели матч до переможного закінчення.

Наступного тижня «Динамо» стартує у кваліфікації Ліги конференцій та зіграє у Салоніках з «Арісом», а потім «біло-сині» зустрінуться з «Металістом 1925». «Пивовари» у наступному турі зіграють із «Чорноморцем».

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал ще не вирішив майбутнє Крооса і Модрича. Невдовзі Перес зустрінеться з футболістами

Мадридський “Реал” ще не ухвалив рішення щодо майбутнього півзахисників Тоні Крооса і Луки Модрича у…

4 години ago

Поздєєв прокоментував своє призначення головним тренером Колоса

Перед грою 28-го туру УПЛ між "Колосом" та "ЛНЗ" ковалівський клуб оголосив, що головному тренеру…

4 години ago

Баєр U-17 з українцем в складі драматично програв фінал чемпіонату Німеччини

“Баєр” U-17, за який виступає нападник юнацької збірної України Артем Степанов, драматично поступився у фіналі…

5 години ago

Тухель попрощався з уболівальниками Баварії прагматичною перемогою над Вольфсбургом

У рамках 33-го туру Бундесліги Баварія на Альянц Арені приймала Вольфсбург. Читати далі

5 години ago

Мікель Артета: Нам був потрібен результат у дійсно складній ситуації, і ми задоволені результатом

Мікель Артета прокоментував перемогу Арсеналу над Манчестер Юнайтед.Читати далі

5 години ago

Бундесліга. Байєр переміг Бохум та довів безпрограшну серію до 50 матчів

У матчі 33 туру німецької Бундесліги Байєр грав на виїзді з Бохумом.Читати далі

5 години ago