Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар оцінив дії головного судді в епізоді з голом Миколи Матвієнка в матчі «Верес» — «Шахтар».

Наприкінці першого тайму матчу 2-го туру УПЛ між «Вересом» та «Шахтарем» (1:1) Матвієнко відзначився голом зі штрафного удару до того, як усі гравці підготувалися до розіграшу. Також не було зрозуміло, чи дозволив головний арбітр Олександр Шандор розіграти м’яч без свистка.

На думку Ступара, Шандор припустився помилки в тому моменті. Тим не менш, у нього також були питання до гравців «Вереса».

«Шандор неправильно зайняв позицію в момент виконання цього штрафного удару. Він не повинен був ставати перед м’ячем, спиною до воріт, не контролюючи, що там в штрафній робиться.

Його піднята вгору рука із свистком зі сторони наштовхує на висновок, що в цьому епізоді мав бути удар по свистку. Але Матвієнко пробив без нього.

Суддя не повинен піднімати руку просто так, коли підняв руку – це такий жест, який означає, що будемо по свистку пробивати. Він просто не продумав цей момент.

Але й «Верес» не намагався поставити стінку. Фактично удар по свистку застосовується для того, щоб відвести гравців оборони на дев’ять метрів від м’яча, щоб атакуюча команда завдала удару. Тренер завжди на установці називає футболіста, який має стояти перед м’ячем і не дати противнику швидко розіграти штрафний, а там суддя тебе вже відсуне при ситуації. А тут я не бачив такого кроку зі сторони гравців «Вереса», їхня поведінка була пасивна», — розповів Ступар «Українському футболу».