Як ми вже повідомляли, Став Лемкін офіційно перейшов до донецького “Шахтаря”. Після переходу 20-річний ізраїльський захисник уже встиг дати інтерв’ю кільком ЗМІ на Батьківщині, зокрема, Walla, Sport 5 та One. Пропонуємо вам найцікавіші висловлювання з цих інтерв’ю.

“Шахтар” викликає у мене ентузіазм, оскільки це великий клуб, який грає у Лізі Чемпіонів. Один з найкращих клубів в Європі з великими цілями. Як і будь-який гравець, я мрію про Лігу Чемпіонів. Це найбільший клуб з тих, хто звернувся до мене, і вони ще й дуже хотіли підписати мене. В інших місцях я не відчував такого ставлення”.

“Мій перехід затримався через війну. Я хотів зрозуміти, що саме відбувається. І одразу ж запитав про війну. Поступово мені пояснили, що все буде гаразд. Потім я дізнався, що частина родини моєї матері все ще в Україні, поговорив з ними, зі знайомими та іншими гравцями і зрозумів, що все інакше, ніж показують на телебаченні. З новин робиш висновок, що вся Україна на лінії фронту, але я зрозумів, що це не так і що в більшості міст спокійно”.

“Я розмовляв з Манором Соломоном. Він не міг повідомити мені багато про війну, оскільки поїхав одразу ж після її початку, але палко рекомендував клуб і сказав, що був дуже задоволений у “Шахтарі”. Говорив, що там дуже хороші люди, які завжди допомагали йому. Також розмовляв з Гаєм Фадідою, який грає за “Чорноморець”, і він сказав, що дуже задоволений життям і війна не надто зачіпає. Просто чуєш сирени. Як в Ізраїлі”.

“В спортивному плані я погодився на перехід одразу ж. Мої друзі говорили, що в цьому плані прийняти рішення легко і я погодився з ними. Якби не війна, я б взагалі ані миті не сумнівався б і одразу підписав би контракт”.

“Три тижні тому я відвідав тренувальний табір “Шахтаря” в Роттердамі і розмовляв там з усіма. Зокрема, і з Патріком ван Леувеном. Він не міг обіцяти мені місце в стартовому складі, але він і всі в клубі змусили мене відчути себе бажаним гравцем. Я відчув, що вони дуже раді моєму приходу, і це найважливіше. Відчув, що вони хочуть підписати мене не просто тому, що я дешевий, а тому, що розраховують на мене. Мені розповіли, що стежили за мною ще до приходу ван Леувена, але прийняли рішення разом з ним”.

“Коли я вже закінчував грати в тель-авівському “Маккабі”, ван Леувен тільки прийшов і не дуже знав мене. Я пішов до “Хапоеля” не через нього, а оскільки шлях “Хапоеля” мені пасував більше”.

“Моя мати родом з України і у неї є там родичі. Вона приїде зі мною і побуде спочатку. Не знаю точно скільки, але побуде, а там побачимо”.

“Я знаю, що в команді є один правий центральний захисник і він мій прямий конкурент. В будь-якому разі, хто гратиме краще, той гратиме. Як в будь-якій команді. Зазвичай акліматизація триває півроку, і не слід поспішати. Потрібно рухатися поступово. Це Топ-клуб, там вміють працювати і я не нервую”.

Слід нагадати, що “Шахтар” сплатив тель-авівському “Хапоелю” за перехід захисника юнацьких та молодіжної збірних Ізраїлю, який вийшов з ними у фінал Євро U-21, півфінал Чемпіонату Світу U-20 та молодіжного Євро 850 тисяч євро. Контракт з чемпіоном України укладено на п’ять років.