Головний тренер ЛНЗ Олександр Ковпак прокоментував поразку своєї команди у дебютному матчі УПЛ проти “Чорноморця” (0:2).

– Найголовніше – ми не здобули сьогодні очки. Було видно, що хлопці з перших хвилин хвилюються, і той план, який був узгоджений перед матчем, не виконувався. Ми повністю програли боротьбу, повністю програли підбір м’яча. І це далося взнаки на нашій конструктивній грі. Не сподобалося те, що навіть заходячи до третьої зони ми дуже легко давали супернику обіграти себе. І зрозуміло, що на цьому етапі виникали моменти біля наших воріт. Проте ми також мали моменти. Отже, якби на нашому боці був успіх, ми могли б забити. Хочеться розібратися, чому хлопці так перенервували і чому не було тієї агресії один в один. Якщо програвати у ній, то програєш гру загалом. Будемо розбиратися.

– Що сьогодні найбільше вдавалося вашій команді, а що – ні?

– Важко сказати, що нам сьогодні щось вдавалося, бо результат – на табло. Якби всі були налаштовані так, як Шестаков, який вийшов у другому таймі, завів команду та додав швидкості, ми б здобули перші очки.

– Чи можна когось звинуватити персонально у пропущених м’ячах?

– За гарячими слідами це дуже важко зробити. Епізод ти бачиш загалом, а тут треба копати глибше. Винні усі. І, перш за все, я, бо не достукався до хлопців, що треба зробити, щоб уникнути цих голів. У випадку з другим голом ми побігли у пресинг, не доопрацювали та отримали гол.

– У яких кондиціях знаходиться Денис Олійник, який вийшов на поле лише на 82-й хвилині?

– Ви самі відповіли на це питання, бо якби воно було функціонально готовий, а він приєдналося до нас зовсім недавно… Йому потрібно давати ігровий час, коригувати його підготовку на тренуваннях. Сподіватимемося, що він набере свої оптимальні кондиції, бо це наша бойова одиниця.