Ультрас Шльонска вивісили антиукраїнські банери у матчі проти Заглембе. За обидві польські команди виступають українські футболісти.

Найактивніші вболівальники Шльонска продемонстрували свою позицію, яка налаштовує проти України. В рамках другого туру чемпіонату Польщі у матчі проти Заглембе (1:2) ультрас “військових” вивісили декілька антиукраїнських банерів, які закликають припинити допомогу нашій державі, а також намагаються зруйнувати “братерство” між країнами. Зокрема, на протестних заголовках було написані наступні слова: “Зупиніть українізацію Польщі”, “Українці мордували дітей на Волині”. Більше того, ультраси також нанесли на банери нецензурні вислови щодо Української повстанської армії та Степана Бандери.

Варто відзначити, що кольори Шльонска, фанати якого активно протестували проти нашої держави, захищає український півзахисник Єгор Маценко. А от тимчасово до Загламбе, який протистояв вроцлавському колективу у даному матчі, приєднався ще один українець, а саме хавбек київського Динамо Сергій Булеца. Півзахисник відіграв проти Шльонска 8 хвилин, вийшовши на заміну, а от Маценко на полі не появлявся.

До речі. На стадіоні у Вроцлаві “Тарчинська Арена”, який є домашнім “колізеєм” “військових”, збірна України прийматиме збірну Англії у рамках відбору до Євро-2024. Поєдинок відбудеться 9-го вересня, а 19:00.