Виконувач обов’язків головного тренера “Металіста 1925” Едмар прокоментував поразку своєї команди від “Шахтаря”:

– Матч був дуже цікавий. Зрозуміло, що підсумковим результатом ми не задоволені. Хлопці продемонстрували характер, у другому таймі гра вже була зовсім іншою.

– Минулого сезону “Металіст 1925” часто пропускав на перших хвилинах другого тайму, сьогодні знову. В чому причина?

– Ми часто з Олегом Голодюком їм кажємо, бути уважними з першої секунди на полі. З цим потрібно щось робити, гравці також повинні більш відповідально до цього ставитися. Над цим треба працювати.

– Під час підготовки до гри, скільки матчів “Шахтаря” ви переглянули?

– Подивились чотири їх гри на зборах. Казали хлопцям грати другим номером, розраховувати на контратаки та чекати на свої моменти. Під час перерви казали уважніше грати з своїми опонентами під час стандартів, бо ми пропустили перший після помилки Сидорова.

– Наприкінці гри здалося, що ваші гравці самі не вірили, що можуть вирвати нічию. То пас не туди, то до рук воротарю суперника.

– Не дивлячись, що це перша гра сезону, ми завжди кажемо, що треба вірити у власні сили. Коли ми впевнені у собі, ми граємо інакше. Ви правильно сказали, що в деяких епізодах були помилки, на тренуваннях такого не має. У цій грі дещо “поважали” суперника, а потрібно було більше вірити у себе.

– З чим пов’язана заміна Кравченка у першому таймі?

– Він отримав пошкодження, тільки з цієї причини його замінили.

– У “Шахтаря” було сьогодні сімнадцять кутових та близько шістдесяти навісів. Чи були до цього готові, незважаючи навіть на забитий гол головою у першому таймі?

– Так, ми вивчали суперника і знали, що буде багато роботи під час стандартних положень. Так, з одого зі стандартів пропустили – це футбол, тут нічого не поробиш.

– Чи задоволені грою Сидорова та у яких аспектах гри він може додати?

– Ми казали йому перед грою бути спокійним та не хвилюватися. Ми знаємо, що він допоможе команді у майбутньому. Звичайно, перша гра, хвилювання, він молодий хлопець. Я задоволений тим, як він працює на тренуваннях, йому потрібно трохи часу, щоб адаптуватися до нового колективу. Дай Бог, у нього все вийде.

– А наскільки вашу філософію розуміють Юсов та Моура?

– Вони вже тренуються з командою майже місяць, вже обтерлись у колективі. Вони задоволені бути у команді, а ми ними. Видно, що у них є амбіції та очі палають. Сподіваюсь, що з таким настроєм вони будуть працювати і надалі.

Пресслужба “М1925”