Полісся здобуло перемогу над Вересом у межах 1-го туру української Прем’єр-ліги. Матч завершився з рахунком 0:2.

Українська Прем’єр-ліга. 1-й тур.

«Верес» – «Полісся» – 0:2

 Макуана, 2, Будківський, 38

 Балан, 27, Шестаков, 83 – Кравченко, 30

 Балан, 87 (друге попередження) – Гітченко, 53 (грубий фол)

«Верес»: Паст – Гагун, Жуліо Сезар, Курко, Балан – Кухарук (Шестаков, 74), Кучеров – В. Шарай (Дахновський, 74), Яго, Блізніченко – Гайдучик (Марусич, 46).

Запасні: Когут, Коркодим, Вовченко, Хондак, Шух, С. Шарай, Гакман, Шевченко.

«Полісся»: Бойко – Смоляков, Гітченко, Кушніренко, Шабанов, Кравченко – Танковський (Крушинський, 84), Огіря – Макуана (Янаков, 73), Будківський, Козак (Шастал, 72).

Запасні: Морозко, Мустафаєв, Шаповал, Микитюк, Кудрик, Поспєлов.

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Матч Верес – Полісся мав відбутися у Рівному, але команди домовилися, що у першому турі зіграють у Житомирі, а у 16-му – вже у Рівному. Відтак Полісся дебютувало в УПЛ на власному стадіоні. І дебют вдався чудовим: вже на 2-й хвилині новачок команди Бені Макуана забив перший гол нового чемпіонату та своєї команди в УПЛ. Це Танковський знайшов передачею Макуану і той спрямував м’яч у ворота.

Господарі створили ще кілька моментів, Верес відповів ударом Блізніченка в кут, але досвідчений Денис Бойко впорався із загрозою. Натомість, житомирська команда дарувати супернику шанси зрівняти рахунок не збиралася. Один із кутових став для підопічних Юрія Калітвінцева результативним: Пилип Будківський головою спрямував м’яч точно у ворота.

На початку другого тайму Полісся залишилося в меншості – досвідчений Гітченко отримав червону картку. Утім, під завісу матчу склади команд зрівнялися після того, як другу жовту отримав Денис Балан.

Під кінець основного часу матч призупинився на повітряну тривогу, але на табло була вже 90 хвилина. Після відновлення на полі нічого не змінилося.